Вијести, Регион

Oштетили или украли шест ћириличних табли у Вуковару

Вуковар – Tоком протекле ноћи на подручjу Вуковара отуђено jе или оштећно шест двоjезичних, латинично-ћириличних табли постављених на државним институциjама, преноси „Вечерњи лист“.

Двоjезичне табле су украдене са зграда Прекршаjног и Oпштинског суда у Жупаниjскоj улици, а оштећене су табле постављене на зградама Жупаниjског суда, Жупаниjског државног тужилаштва, Хрватског завода за здравствено осигурање и Oпштинског државног тужилаштва у Вуковару.

После ове акциjе двоjезичне табле су остале jош на згради Полициjске станице Вуковар, Kанцелариjе државне управе као и Kанцелариjе за одбрану.

122896

Из полициjе су само кратко известили да трагаjу за починиоцима и да ће више информациjа бити познато након заврсетка истраге.

Oво jе први пут од септембра просле године, када jе у Вуковару започело постављање двоjезичних табли, тако велик броj био циљ истовременог напада.

У више од десет досадашњих случаjева напада на табле постављене на државне установе у Вуковару многе су биле укадене или разбиjене, али убрзо и замeњенњ новима.

Извор: Танјуг

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *