Вијести, Регион

Новинару који је открио појединости настране секте у Новом Саду прете смрћу

accesshollywood

Нови Сад – Након објављивања упозоравајућег чланка о новосадској секти која окупља омладину и кроз младалачке и чак хумане активности прибавља нове чланове, аутор поменутог чланка већ два дана изложен је свакодневним претњама.

Након писања појединих медија о овом случају, Данило Реџеповић се обратио и редакцији Васељенске ТВ. С обзиром да смо први пренели овај чланак, нашој редакцији је такође стигло неколико порука „упозорења“, док је случај аутора далеко озбиљнији, коме непрестано стижу претеће поруке.

„Данас око 2 сата примио сам позив са мени непознатог броја. Особа која ме је позвала нападалачким и навалентним тоном ми је упутила бројне претње по живот уз опаску да уколико чланак не скинем са интернета у року од 24 часа, он ће ми лично доћи на кућну адресу и „изубијати ме да ме мајка рођена неће препознати“. Пет минута касније, уследила је и порука са истог броја. Овом приликом желим да изразим забринутост због озбиљности претњи. Та порука представља директан насилнички позив који угрожава моју безбедност. Моја породица, пријатељи и ја смо веома узнемирени због поменуте поруке. Оштро осуђујем овакве претње које могу у будућности директно довести мој живот у опасност. Такође, овом приликом апелујем на суграђане да се уздрже од насиља јер моје писање о секти Фамилија ни на који начин не позива на насиље, како се то тврди у појединим медијима. Чланак је искључиво информативног карактера“, каже Реџеповић.

poruka-pretnje-smrcu

Имајући у виду да је Нови Сад мултиетнички град у ком има на стотине сличних удружења која делују као НВО организације углавном штитећи мањинска права, која су чак у 90 % случајева она настрана (стигла са запада), јасно је да се та заштита односи на њих лично. Такође је познато и да су сва та удружења, углавном секташког карактера повезана између себе, те је овај чланак младог новинара одраз велике храбрости.

На жалост та храброст није препозната међу онима који се наводно боре за слободу говора, па је тако неразумна осуда стигла и од стране Независног удружења новинара Војводине, који уместо да подрже свог колегу су се придружили хајци против њега.

„Желим поново да нагласим да ми је једини циљ био да грађани буду информисани о раду и деловању ових организација на подручју Новог Сада јер ми је од посебне важности безбедност наше деце предшколског и школског узраста и омладине. Изражавам захвалност Васељенској ТВ на пруженост прилици да искажем свој став и забринутост у вези са новонасталом ситуацијом. Овом приликом желим да позовем струковна новинарска удружења и медије да осуде овакав облик насилничког понашања и говора мржње, не само према новинарима, већ према свим грађанима“, поручује овај млади новинар и истински борац за слободу говору, а ми се надамо да неће остати једини у овој борби за истину и здраву Србију.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *