Спорт

Кош лепотице: Српкиње у полуфиналу Еуробаскета

srpkinje

ОРШИ – Женска кошаркашка репрезентација Србије пласирала се у полуфинале Европског првенства у Француској.

Србија је у четвртфиналу надиграла Италију 85:79.

Наше кошаркашице су држале минус један на старту последње четвртине, али је Италија шест минута пре краја повела са плус пет, 74:69. Међутим, како је меч одмицао Србија је играла све боље и 45 секунди пре краја повела с 81:79.

ИВ четвртина

Наша селекција је почетком треће четвртине стално јурила заостатак Италијанки, које су захваљући прецизним шутом одржавале предност. Уследила је серија тројки, које наше кошаркашице нису успеле да спрече и у 26. минуту било је 59:52 за Италијанке. Италија је сигурном игром одржавала предност од седам поена, али је Србија у 29. минуту успела да изједначи на 64:64.Италијанке су ипак у последњи део меча ушле с вођством од 65:64.

ИИИ четвртина

Италијанке су заиграле ангажованије на старту друге четвртине и прецизним шутем у 13. минуту стигле до највеће предности од осам поена 33:25. После тајм-аута уследила је боља игра српског тима и србија је у 17. минуту повела 36:35. Међутим уследила је серија Италијанки од 7:2 за вођство од 42:38 после првих 20 минута

ИИ четвртина

Италијанке су повеле с 4:0, али је Србија серијом од 7:0 дошла до плус три у четвртом минуту (7:4). Италијанке су узвратиле новом серијом од 7:0 за вођство 11:7. Међутим, уследила је нешто боља игра изабраница Марине Маљковић које су захваљујући тројкама Јоване Рад два минута пре краја прве четвртине повеле с 19:15. Уследиле су потом три тројке Италијанки, које су прву четвртину добиле резултатом 26:23.

И четвртина

ТОК МЕЧА

Уколико желе да се изборе пласман у полуфинале и самим тим обезбеде визу за Светско првенство, српске кошаркашице ће морати да савладају данашњег ривала – репрезентацију Италије.

Италијанке су у директној борби за четвртфинале савладале репрезентацију Црне Горе и тако заузеле треће место у групи Е.

Изабранице селекторке Марине Маљковић у припремном периоду су два пута биле боље од Италије. На “Трофеју Београда” наш тим је убедљиво савладао Италију (73:53), док је на турниру у Белорусији било 73:62 у корист Србије.

Међутим, наше девојке не смеју да заварају ти резултати, јер је у данашњем дуелу улог неупоредиво већи.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *