Регион

Нови Сад освануо у графитима „Војводина република“

Plakat-Vojvodina-Republika-1

Нови Сад – Графити “Војводина Република” осванули су на више пунктова у ширем центру Новог Сада.

Црним спрејом ишарани су плакати странке Трећа Србија, која се залаже за укидање аутономије Војводине. Преко плаката Треће Србије исписано је велико слово В, као и натпис “Војводина Република”.

Подсетимо, пре десет дана у Новом Саду су били полепљени плакати на којима је писало “Војводина Република – Слобода за Војводину”, које је потписала Војвођанска партија. Ти жуто-плаво-зелени плакати били су прелепљени плаката странке Трећа Србија.

Војвођанска партија огласила се саопштењем у којем је од председника Скупштине Србије затражила да распише ванредне локалне изборе у Новом Саду и тако прекине с “политичким силовањем” Новосађана.

„Стопа криминалитета у нашем граду никада није била већа и, што је још горе, у сталном је порасту. Новим Садом владају случајни пролазници кроз политички живот нашег града јер две од пет владајућих одборничких група су се ‘прекомпоновале’ и постоје основане сумње да су куповале гласове на прошлогодишњим изборима“, наводи се у саопштењу за јавност.

Саопштење се завршава паролом: “Нови Сад – главни град Републике Војводине”.

Војвођанска партија је чланица Четврте војвођанске конвенције, која је у априлу прошле године усвојила Декларацију “Војводина Република”, којом се промовише идеја формирања “Савезне Републике Србије”, коју би равноправно чиниле Србија и Војводина. На челу Војвођанске партије је Александар Оџић, некадашњи функционер Лиге социјалдемократа Војводине.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *