Вијести, Регион

Николић: Покушаћемо промијенити одлуку Приштине

029830

Предсједник Србије Томислав Николић изјавио је данас да ће Београд покушати, уз сарадњу с ЕУ, да промијени одлуку приштинских институција о забрани посјете српских функционера Косову у вријеме предизборне кампање, и да ће, ако она не буде промијењена, размотрити треба ли даље учествовати у преговорима.

„Београд ће покушати уз сурадњу са ЕУ ову одлуку институција из Приштине промијенити, а као не буде промијењена онда ћемо наравно сјести и разговарати о томе треба ли наставити да судјелујемо у нечему што би потпуно самостално проводила администрација у Приштини“, рекао је Николић новинарима у Стразбуру.

Николић је рекао да је таквом одлуком Приштина предстојеће изборе учинила нерегуларним и упитао је ли уопће могуће одржати изборе без икакве кампање.

„То није добро. Ми смо претпоставили другачије односе између Београда и Приштине, односе повјерења и претпоставили смо да ће избори бити апсолутно демократски и регуларни. Овим се поставља питање регуларности избора, уз све примједбе које сам је пренио и предсједнику Парламентарне скупштине Вијећа Еуропе“ , истакао је Николић.

Косовски министар вањских послова Енвер Хоџај изјавио је јучер да је одлука владе Косова да се српским функционерима не дозволи улазак на Косово и Метохију док траје кампања за локалне изборе, заказане за 3. студени, дефинитивна и да се никако не може промијенити.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *