Вијести, Регион

Младен Иванић: Вучића у Сребреници могу дочекати својеврсне провокације и звиждуци

„САРАЈЕВО ЋЕ ПОСЕТУ ДОБРО ПРИМИТИ, АЛИ НВО И ПОРОДИЦЕ…”

        ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ Председништва БиХ Младен Иванић рекао је данас да неће сви у Босни и Херцеговини најискреније прихватити посету премијера Србије Александра Вучића Поточарима, да су могуће провокације, али да је на Вучићу да донесе одлуку о одласку.

        Процењујући безбедносне аспекте Вучићеве посете, Иванић за Танјуг каже:

       „На Вучићу је да одлучи. С једне стране верујем да би та посета добро дошла њему, Србији, стварању позитивних услова у региону, али с друге, после ове приче о резолуцији (британској), у БиХ је веома напета атмосфера и мислим да је друштво добрано подељено”, рекао је Иванић.

        Он је истакао да није сигуран да ће та посета од свих бити најискреније прихваћена.

        – Уверен сам да ће званично Сарајево то јако добро прихватити, али неофицијелни део, невладин сектор, па и породице… Мислим да то заслужује добру процену – додао је Иванић.

        Он не очекује никакву безбедносну претњу, али истиче да су могуће својеврсне провокације, звиждуци, као што је то било и у ранијим случајевима.

        – Објективно, то је једна озбиљна процена и уверен сам да ће Вучић донети најисправнију одлуку за себе и за Србију – закључио је Иванић.

Председавајући Председништва БиХ Младен Иванић

Председавајући Председништва БиХ Младен Иванић

Према његовим речима, у организацији обележавања 20. годишњице од злочина у Сребреници учествују пре свега невладине организације, док је учешће државних институција и институција Федерације БиХ и Републике Српске формално и протоколарно.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *