Вијести, Регион

Миленко Дивац сину јавио да не брине и издахнуо!

Аутомобил „голф 5“, који је возила Дивчева мајка Радмила, изненада ударио у саобраћајни знак и слетео у јарак поред пута. Миленко подлегао повредама у чачанској болници, мајка тешко повређена.

Здравствено стање Радмиле Дивац, мајке прослављеног кошаркаша, после саобраћајне несреће стабилно. Миленко из санитета звао сина и рекао му: Имали смо удес, лакше смо повређени…

ЗДРАВСТВЕНО стање Радмиле Дивац (72), мајке прослављеног кошаркашког аса Владе Дивца, која је у уторак по подне доживела саобраћајну несрећу у Међувршју, код Чачка, непромењено је, и она није животно угрожена. Радмила се и даље, по речима др Младомира Сретеновића, портпарола чачанске болнице, налази на одељењу ортопедије, а има повреде кичменог стуба, односно прелом пршљенова.

Радмила је у уторак управљала аутомобилом „голф 5“, у коме је на сувозачевом месту био њен супруг Миленко (77), који је, нажалост, у уторак по подне подлегао повредама у чачанској болници. Из, засада, још непознатих разлога, Радмила је изгубила контролу над возилом, које је ударило у саобраћајни знак са десне стране пута. Од силине удара табла је оборена, а аутомобил се преврнуо на кров и слетео у јарак поред магистрале, недалеко од манастира Ваведење. Њих двоје су се кретали из правца Пожеге ка Чачку, а наводно су пошли у Краљево, где их је чекао син Владе.

Тачан узрок несреће још није познат, али постоји вероватноћа да је Радмила изгубила контролу над возилом због влажног и клизавог коловоза. Оно што је сигурно, јесте да ниједан други аутомобил није учествовао у несрећи, нити их је угрозио у саобраћају.

Како смо сазнали, у првом тренутку и Радмила и Миленко били су у свесном стању, а о удесу полицију су обавестили возачи који су поред пута угледали преврнути аутомобил. Патрола саобраћајаца, која се задесила у близини, у року од минут-два нашла се на месту несреће.

– Обоје су разговарали са полицијом. Одмах је дошла и екипа Хитне помоћи. Извукли су их из возила и сместили их у амбулантна кола. Чуо сам како господин неког зове телефоном и објашњава да су имали удес, али да не брине, да није ништа страшно, како имају само лаке повреде – испричао нам је један од очевидаца саобраћајне несреће. – Претпостављам да је звао сина Владу Дивца.

Када су стигли у чачански ургентни центар, незванично сазнајемо, Миленку је позлило, и убрзо је изгубио свест.

Његов спољашњи изглед није откривао никакве теже повреде, сем огреботина. Највероватније је да је имао унутрашње повреде, што је узроковало унутрашње крварење, па и смрт. Постоји могућност и да је умро од инфаркта, јер је био срчани болесник и имао је уграђен бајпас. Шта је, међутим, тачан узрок тек треба да потврди судска обдукција, која је наложена – сазнали смо у чачанској болници.

Владе Дивац је у уторак увече посетио мајку на одељењу ортопедије. Те вечери није рекао несрећној жени да јој је супруг подлегао повредама. Тада јој је речено да је Миленко у дубокој коми.

– Испричала је да ју је син Владе неколико дана звао да дођу у Краљево код њега, али да су стално одлагали због Миленковог лошег здравственог стања. Ипак, на Божић су се одлучили да крену и, ето, задесила их је страшна судбина – испричао нам је један од пацијената са ортопедије који је присуствовао разговору мајке и сина.

У среду ујутру Радмила је сазнала да је њен супруг преминуо.

– Сахрана оца Миленка је у суботу, у 13 сати, на гробљу у родном селу Ивању – једино је што је у среду, око 14.30 рекао групи окупљених новинара Владе Дивац, видно потресен, на улазу у зграду у Полимској 11, у центру Пријепоља, где су становали његови родитељи и где је у среду иза поднева примао саучешћа.

– Разумем ваш посао, али схватите и ви мене у овом тешком тренутку – додао је Дивац, хитајући на договор са родбином, пријатељима око детаља сахране и дочека многобројних пријатеља, спортиста и спортских радника.

Место несреће, Миленко Дивац

Место несреће, Миленко Дивац

Од родбине незванично сазнајмо да ће тело покојника из Чачка у Пријепоље бити допремљено у петак и још је неизвесно да ли ће мимоход бити у кући у Ивању, подигнутој на очевини, на неколико километара од Пријепоља, на десној обали Лима или у овдашњем Дому културе. Та могућност се овде у среду помињала, пошто је Миленко Дивац, својевремено радник ФАП Ливнице и директор предузећа „Светлост“, био дугогодишњи секретар Општинског комитета СК и председник ОВ Савеза синдиката, али и прегалац у подизању комуналних објеката у завичају и околини.

Према ономе што смо сазнали, Миленко ће бити сахрањен у породичној гробници, поред пре неку годину преминулог брата близанца Милана, на гробљу Платаче, недалеко од реке Зебуђе.

Родбина, пријатељи и комшије из стамбеног блока Подварош говоре о складном браку Миленка и Радмиле и посвећености породици. Професор музике из Крагујевца, Сузана Јефтовић, за стрица Миленка каже да је био смирен и толерантан, увек се распитивао за чланове фамилије, спреман да помогне, подржи у најтежим часовима…

– Владова спортска каријера и слава нису Миленка понеле. Остао је исти, доброћудан и добронамеран, разборит, благ, никад исхитрен у доношењу одлука – казивао је у среду у стану рођак Славко Дивац, некадашњи управник поште, подсећајући да су се често окупљали уз кафицу и чашицу разговора.

ПРИЈАВА ПО АУТОМАТИЗМУ ПРОТИВ Радмиле Дивац биће поднета кривична пријава због угрожавања сигурности у саобраћају. То је пријава која у оваквим случајевима долази по аутоматизму.

Извор: Новости

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *