Вијести, Регион

Дачић и Вучић: Његовати блиске односе са РС

Премијер Србије Ивица Дачић честитао је Дан и крсну славу Републике Српске – Светог архиђакона Стефана и поручио да је Србија привржена Дејтонском споразуму и да ће његовати најближе могуће односе са Српском уз поштовање његових одредби.

„То значи поштовање БиХ као државе и Републике Српске као ентитета и надам се да ће односи бити све бољи“, рекао је Дачић раније у Београду.

Он је додао да је Република Српска добар примјер како политички договори, који су у једном моменту можда били неприхватљиви за саме грађане, као што је био Дејтонски споразум, дугорочно гледано доносе мир и стабилност.

Дачић је поновио да данас не би било Републике Српске да није било Дејтонског споразума.

Александар Вучић и Ивица Дачић (Фото: РТРС)

Александар Вучић и Ивица Дачић (Фото: РТРС)

Први потпредсједник Владе Србије Александар Вучић пожелио је дуг вијек Републици Српској и све најбоље њеним грађанима, уз стално унапређивање односа са матицом

Вучић је, поводом предстојећег Дана Републике Српске и крсне славе Републике – Светог архиђакона Стефана, рекао да су односи Србије и Српске веома добри и да Србија чини све да они сваким даном буду бољи.

„Наши односи напредују. Настојимо да чинимо све што можемо да унапређујемо сарадњу не задирући у интегритет БиХ“, рекао је раније Вучић.

Он је нагласио да нико не може довести у питање међусобне односе, јер „сваки Србин у Београду зна шта му значи Бањалука, баш као што и сваки Србин у Бањалуци зна шта му значи Београд“.

Извор: РТРС

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *