Вијести, Регион

Курир и Актер тврде да им се прети

1122387516522f3cccd60f5037999012_640x432

Београд – Власник „Курира“ Александар Родић саопштава да су он и уредник „Актера“ Тихомир Тришић изложени притиску врха српске полиције због текстова које објављују.

У саопштењу које је доставио дневни лист „Курир“ тврде да су данима изложени притисцима због, како саопштавају, „извештавања јавности о злоупотребама, корупцији и организованом криминалу у самом врху српске полиције, као и због интервјуа о полицијској мафији који је Куриру дао уредник Актера“.

У саопштењу се тврди да лист има сазнања да њима двојици прети „монтирано хапшење“.

„Спремност на монтирање хапшења Александра Родића и Тихомира Тришића уследила је пошто је криминализовани врх полиције данима покушавао да, претећи и вршећи притисак, заустави медијско извештавање о злоупотребама у врху полиције“, пише у саопштењу „Курира“.

У саопштењу се додају и изјаве Родића и Тришића, који кажу да су „мислили да су претње новинарима и власницима медија давна прошлост“, као и да их „не изненађују претње непослушним новинарима“. Обојица су сагласни да их те претње не плаше и да их нико неће зауставити.

Начелник Сектора унутрашње контроле МУП-а Србије Драган Цветковић недавно је рекао да ће тај сектор испитати медијске наводе у којима се врх српске полиције оптужује за криминалне активности и, како је рекао за „Курир“, да су добили више оперативних података о томе да су појединци из врха полиције, међу њима два саветника у МУП и у дирекцији полиције, учествовали у озбиљном криминалу.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *