Вијести, Свијет

Четворица мушкараца крива за силовање у Њу Делхију

371751_indija-silovanje-ap2_f

Суд у Индији прогласио је данас кривим четворицу мушкараца за групно силовање и убиство једне жене у аутобусу у Њу Делхију прошле године.

Сутра ће почети изношење аргумената уочи изрицања казне. Сва четворица би могла бити осуђена на смрт вешањем због убиства, изјавио је В.К. Ананд, адвокат једног од оптужених.

Сва четворица мушкараца одбацила су оптужбе.

Индијски закон забрањује објављивање имена жртве, али је познато да је она била психотерапеут из породице ниже средње класе и да је радила у телефонском центру.

Суђење је трајало седам месеци, а рочишта су често одржавана иза затворених врата. Пети оптужени обесио се у ћелији. Овај случај учврстио је статус Индије као земље која није безбедна за жене, чак и након што је парламент усвојио нови закон против сексуалних кривичних дела.

Силовање жене коју медији представљају именом Нирбхаја /Неустрашива/ изазвало је масовне уличне протесте у индијским градовима.

Чистач аутобуса Акшај Кумар Синг, тренер у теретани Винај Шарма, продавац воћа Паван Гупта и незапослено лице Мукеш Синг проглашени су кривим по оптужби да су напали жену и њеног пратиоца у једном аутобусу у Њу Делхију 16. децембра.

Њих двоје су се тада враћали из биоскопа у једном тржном центру.

Док је аутобус ишао улицама, мушкарци су више пута силовали и мучили 23-годишњу жену металном шипком, а потом су је избацили из возила на пут заједно са њеним пријатељем, нагу и у полусвесном стању.

Она је преминула у болници у Сингапуру две седмице касније због унутрашњих повреда.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *