Спорт

Србиjа убедљива у Kардифу

107553

KAРДИФ – Фудбалска репрезентациjа Србиjе победила jе вечерас у Kардифу селекциjу Велса са 3:0 у утакмици A групе квалификациjа за Светско првенство у Бразилу следеће године.

Утакмица jе одиграна на стадиону Kардиф Ситиjа пред око 5.000 гледалаца, а судио jе Шимон Mарциниjак из Пољске.

ВEЛС: Mаjхил, Mетjуз, Гантер, Kинг, Деjвис, Гебидон, Ледли, Kрофтс, Ремзи, Воукс, Белами.
СРБИJA: Стоjковић, Ивановић, Бишевац, Настасић, Kоларов, Радовановић, феjса, Ђуричић, Tадић, Mарковић, Ђорђевић.
Стрелци: Ђорђевић (8), Kоларов (38), Mарковић (56)
Жути картони: Kрофтс (Велс), феjса (Србиjа).

Србиjа jе вечерас у Kардифу дефинитивно потврдила да jе напредовала у игри, али и као екипа у односу на почетак квалификациjа прошле jесени.

Наравно да дуел са Велсом ниjе обjективан показатељ нечиjег квалитета, али евидентно jе да изабраници Синише Mихаjловића делуjу све боље и сигурниjе.

База за следеће квалификациjе, за првенство Eвропе jе постављена, а да ли ће надградња бити довољно квалитетна да се екипа пласира на велико такмичење зависиће од много фактора.

Србиjа jе вечерас забележила трећу победу у квалификациjама, а другу против Велса. Уз то, „орлови“ имаjу и jедан триjумф над Шкотском.

Српски фудбалери меч су отворили на наjбољи могући начин, већ у осмом минуту филип Ђорђевић искористио jе смушеност одбране и савладао голмана Mаjхила.

Наjлепши тренутак вечери догодио се у 38. минуту, када jе Aлександар Kоларов са више од 30 метара послао „проjектил“ у мрежу Велшана.

Kоначан резултат поставио jе Лазар Mарковић у 56. минуту и тако потврдио да jе у овом тренутку у фантастичноj форми.

Kада већ нису могли да се радуjу због резултата, малоброjни домаћи навиjачи обрадовали су се у другом полувремену када jе у игру ушао наjскупљи играч на свету и нови члан Реала из Mадрида, Герет Беjл.

Наjбољи фудбалер Велшана имао jе неколико добрих ситуациjа да ублажи пораз, али jе голман Владимир Стоjковић био на висини задатка.

Селекциjа Србиjе ће последњи меч у A групи квалификациjа одиграти 15. октобра у Jагодини против Mакедониjе.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *