Регион

КАКО ОВО ДОБРО ЗВУЧИ: Србија Русији уступа Koсмет, Кадиров са Чеченима смирује Албанце

БЕОГРАД – Српска лига понудила је оригинално решење за Косово и Метохију. Наиме, СЛ је изашла вечерас са предлогом да Србија уступи Косово и Метохију Руској Федерацији, и то на 99 година.

– Свесни свих недоречености и недоследности Европске Уније, узимајући у обзир целокупан однос снага у свету, као народ и озбиљна држава, морамо размишљати о свим могућностима које се односе на питање Косова и Метохије и у том контексту трагати за националним интересом – поручују из СЛ.

Они наводе да би наставак пута ка ЕУ и отварање новог поглавља значило „прећутно или отворено признање независност Косова и Метохије“. У Српској лиги такође верују да само одустајање од чланства ЕУ и окретања Русији не би аутоматски решио безбедоносне проблеме које Србија има. Зато Српска лига предлаже да Србија део своје територије, Косово и Метохију, уступи Руској Федерацији.

Koнференција Српске лиге (Фото: Mc.rs)

 

– Уколико бисмо размислили о уступању Косова и Метохије Руској Федерацији на 99 година, бригу за очување Косова и Метохије и спречавање стварања Велике Албаније би препузела Русија – кажу у СЛ.

У свом предлогу, они даље наводе да српска имовина и рудни ресурси на КиМ износе више од 500 милијарди евра, те да би Србија могла да затражи од Русије 30 посто прихода од екслоатације рудних богатстава.

– Овим средствима Србија би могла да враћа спољни дуг, али и да обезбеди средства за покретање српске привреде или увоз најсавременије војне опреме – кажу у СЛ.

Они су чак и разматрали могуће отпоре Албанаца због доласка на Космет једне православне силе.

Путин-в-очках

– Како би долазак војника једне претежно православне државе могао да претставља нелагодност за косовске Албанце, као већинског становништво у Покрајини, могли бисмо да предложимо да се као гарант стабилности пошаљу војници Руске Федерације исламске вероисповести. Подсећамо да је лидер руске Републике Чеченије Рамзан Кадиров у више наврата поручивао да је, у случају наређења Владимира Путина, спреман да са својим борцима оде у било који део света и изврши задатак – oбјашњавају у овом Покрету.

Они додају да би Долазак Руса на Косово и Метохију имало и хуманитарни карактер, јер су у овом тренутку Србима у Покрајини крше сва људска права, а често им је угрожено и право на живот.

Лидер Српске лиге Александар Ђурђев (Фото: Mc.rs)

 

– Како безбедност и људска права Срба нису успели да обезбеде не НАТО ни ЕУЛЕКС, логично је да Србија затражи помоћ од светске силе која то може да учини, Русије – кажу они.

– Први корак за спровођење оваквог предлога морао би да буде позив Владе Србије, председнику Руске Федерације Владимиру Путину, да Русија помогне заштити територијалног суверенитета Србије и понуда да узму Косово и Метохију на 99 година. У складу са новом светском реалношћу, очекивано је да председник Владимир Путин прихвати позив да помогне Србији на исти начин како је прихватио апел легално изабраног сиријског председника Башара ел-Асада за помоћ. Склапањем споразума са Русијом о уступању Космета на 99 година, Србија би опет постала суверена земља и у будућности задржала своју јужну покрајину као саставни део државне територије на који полаже право и историјски, на основу свог Устава, као и на основу међународног права – поручују из Српске лиге.

Правда

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *