Вијести, Регион

Јавни позив за запошљавање медицинских радника из БиХ у Њемачкој

014707
Агенција за рад и запошљавање БиХ објавила је јавни позив за пријаву за запошљавање радника за здравствену његу у Њемачкој.

„Ради се о запошљавању 250 његоватеља/ица из БиХ који ће морати да испуњавају одређене услове. Бруто плата за ове раднике би требала бити око 1.900 евра, а нето плата од 1.500 до 1.600 евра. На позив се могу пријавити они који имају завршену средњу медицинску школу (техничар општег или педијатријског смјера) и знају њемачки језик“, потврдио је Асим Ибрахимагић, помоћник директора Агенције за рад и запошљавање БиХ.

Сви заинтересовани на основу јавног позива морају доставити одређену документацију којом потврђују своје знање.

Један од основних услова је познавање њемачког језика, а Савезна агенција за рад и запошљавање Њемачке ће путем својих служби у БиХ извршавати провјеру знања њемачког језика да би склопили уговор с њима.

Јавни позив је објављен у складу с Договором о посредовању при запошљавању радника из Босне и Херцеговине у Њемачкој на одређено вријеме, а који је почетком априла потписан у Бону.

Путем овог програма отворена је могућност ангажмана око 500 медицинских техничара из БиХ у Њемачку до краја 2014.

Његоватељи из БиХ моћи ће да у Њемачкој непрекидно раде до двије године, с тим да постоји могућност да поново раде код њемачких послодаваца.

Из Агенције за рад и запошљавање БиХ истичу да се ради о легалном начину запошљавања наших грађана у иностранству на одређено вријеме те да ће они имати сва радна права као и запослени држављани Њемачке.

Јавни позив је објављен на wеб страници Агенције за рад и запошљавање БиХ, а доступан је и код ентитетских завода за запошљавање, те Брчко Дистрикта, као и на локалним бироима за запошљавање.

Пријаву на јавни позив с траженим документима потребно је доставити закључно с 30. априлом.

Коментариши чланак

Коментара