Регион

Истина ће вас ослободити

Истина ће вас ослободити али ће вас прво наљутити
Давно је речено, још у Јовановом Јеванђељу, “Истина ће вас ослободити“.
Доста је са еуфемизмима, лажима и маглом коју бацају душе које су продале душу нечастивом давних дана.
Треба прво рећи истину и они који је јавно кажу створиће шансу да се ослободи Србија и да се и сами ослободе.

А истина је да су на власти поткупљени медиокритети који издају и народ и државу за још мало времена на власти, још мало пара и моћи.

Истина је да су Србију окупирале стране обавештајне службе и њихови послушници, уцењени коферчићима, Хагом, и ко зна још све чим.

Истина је да су лажима обрлатили лаковерни народ лажући пред изборе и настављајући после избора да раде исто оно што је радила и претходна власт – пљачку народа и државе и њено свођење на колонијалну робовласничку територију запада.

Можемо ми који то видимо и знамо да причамо до бесвести али то морају да схвате и практикују људи који су на политичкој позорници а још се нису сасвим продали.

Ако они неће и не смеју народ ће морати да изнедри неке потпуно нове људе за нова времена која морају доћи макар и после тоталног пада и слома ове сулуде политике и срљања.

Можда ову несрећу од људи на власти и јуче и данас и заслужујемо као казну за материјалистичку заслепљеност и недостатак морала и љубави према ближњима што је евидентно и без прибегавања теолошким објашњењима. Довољна је и антропологија која нам показује да се човек развио као интелигентно биће онда када је схватио снагу кооперације и међусобног помагања. Данас је скоро нестало и то знање и хришћанско учење у пракси подједнако.

Али ипак мислим да наша деца заслужују боље од ових слепаца који све људе сматрају овцама за шишање.

Ако људи схвате да је снага у њима а не у политичарима и удаљеном Вавилону моћи званом ЕУ освестиће се и лако склонити ове медиокритете који у стварном животу не заслужују да догурају даље од бриге за месне заједнице а камоли државу.

Управо због тога су и изабрани и промовисани да управљају српским расулом у име ничега другог не заваравајте се него искључиво страних интереса.

Колико год нам се чинило да је наше зло домаће, оно је пажљиво одгајано промовисано и потурано споља. То наравно не умањује ничију одговорност али објашњава умногоме корен и узрок ових ствари.

Укратко ако сви који то могу проговоре истину – да смо окупирани да немамо своју власт и то углавном добровољном окупацијом помоћу потплаћених медија и интелектуалаца, да нам “партнери“ са запада нису никакви пријатељи него окупатори српске земље а и целе Србије, неће нам се десити ништа лоше. Напротив.

Плаше вас да неће бити пензија ако не слушамо гаулајтере у западним амбасадама, да неће имати државни службеници плате и да Вучићева деца “неће имати шта да једу“. Лажи. Управо задуживањем и продајом свега услед тог задуживања (што је и крајњи циљ) изгубиће све не само садашње генерације већ и будуће.

Ту је плодна земља која може да исхрани све. Окренимо се њој пре него што је продане душе на власти продају. Дајмо сваком способном пензионеру парцелу, напуштено имање и кућу којих има стотине хиљада и које држава може да откупи за мале паре и да људима који хоће да гаје здраву храну а не једу отров увежен због профита мегакорпорација и њихових домаћих профитера.

Дајмо оним здравим у познијим годинама у пензији и без посла могућност да добију бесплатно имања а заузврат да производе здраву храну и рецимо рентирају са субвенционисаним станаринама преко државе станове младима који раде у градовима а принуђени су да живе са родитељима или плаћају банкама прескупе станове и камате.

Има стотине начина да се ова земља изгради увозом рецимо технологије за домаћу производњу уместо увозом робовласника као Фијат због маркетинга локалних и републичких моћника и заслепљеног народа који не схвата да се развој не постиже шрафцигер индустријом како су га убедили петооктобарски хохштаплери као Ђелић, Ђилас и остали.

Све се може уз помоћ домаће памети и правих пријатеља које имамо у свету али мора се прво политички и економски описменити народ да схвати да нас неће обогатити политика која се сада води да постанемо гастарбајтери на сопственој земљи која се полако раздаје у бесцење и то не само на Косову и Метохији.

То морају да ураде политичари као Коштуница и Двери, радикали, Наши и други заједно јер одвојени не могу ништа.

То заједно треба да буде заједно у борби за опстанак да се натера ова власт да устукне и да прво распише референдум “ЕУ или Србија“ јер је дотле дошло.

Нико не мора да се потчињава никоме и нико не мора да тежи истом идеалу политичке организације или власти, али сви који мисле добро Србији треба да стану, размисле и проговоре истину – да је пре свега потребно да се чује глас народа о овом највиталнијем питању данас.

– Жели ли Србија и Срби да постојe или да се парче по парче утопe у неоколонијалну творевину за топљење народа и држава названу не случајно ЕУ-РОПСКА Унија?

У овом питању ефективно савезници јесу и део до јуче проевропске интелектуалне Србије која схвата да је некаква врста економске сарадње са ЕУ далеко боља опција него политичко самоубиство чекања на процес који нема никакву сигурну перспективу сем ону економског и политичког ропства.

Народу се мора рећи цела истина а она је да никакво пристајање на све услове, а што практично раде све власти од петооктобарског пуча, неће донети никакво благостање и напредак. Онима који прете некаквим “потопом“ ако се супротставимо свом поробљавању треба рећи да је потоп већ ту и вода полако расте док не дође до грла.

Ми немамо снаге свакако да се супротставимо окупацији Косова и Метохије у овом времену, али имамо право да се не дружимо са онима који је врше и то неће донети никакве последице онога типа којима плаше Србе и садашња и прошла власт. Једноставно замрзнути питање Косова и чекати боља времена, спровести референдум о ЕУ што пре и трговати са свима па и ЕУ али овај пут водећи рачуна о својим интересима.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *