Вијести, Регион

„Исти налогодавци иза убистава Халиловића, Угљанина и резервиста ЈНА“

016512

Тужилаштво БиХ у истрази о атентату на бившег команданта Армије БиХ Сефера Халиловића користи доказе и изјаве прикупљене у истрагама о злочинима над резервистима ЈНА у Великом парку, те ликвидације бившег замјеника дирекотра Агенције за истраживања и документацију Неџада Угљанина, сазнаје „Дневни аваз“.

Семир Халиловић, син Сефера Халиловића, тврди да исти налогодавци стоје иза атентата на његовог оца и убиства Угљанина, а да су само извршиоци други.

Халиловић је у неколико наврата дао исказ истражиоцима Тужилаштва БиХ и доставио значајну и обимну документацију.

Он каже да је и Угљанин ликвидиран када је „држава одлучила да очисти трагове злочина које је починила терористичка јединица `Шеве`, а бивши замјеник директора АИД-а био је незгодан свједок који је много знао“.

Према његовим ријечима, таква судбина била је намијењена и његовом оцу.

Семир Халиловић каже да је добио информације да ће, у оквиру истраге, бити саслушан велики број некадашњих високих званичника, међу којима и Фикрет Муслимовић и Бакир Садовић, који су данас блиски сарадници Бакира Изетбеговића, ангажовани као савјетници у његовом кабинету у Предсједништву БиХ.

Халиловић напомиње да је, уз све, и та чињеница доказ да је и Бакир Изетбеговић „дефинитивно био упознат са оним што се дешавало“.

Сефер Халиловић изјавио је раније да је терористичка група „Шеве“, која је дјеловала у оквиру бошњачке тајне службе, извршавала прљаве послове током рата за тадашњи политички врх у Сарајеву.

Он каже да за злочине „Шева“ истрага никада није проведена на прави начин, јер су они „извршиоци воље политичког врха“, као и да је ова злогласна група убила и резервисте ЈНА у Великом парку у Сарајеву на почетку рата.

Припадници „Шева“ покушали су атентат на Халиловића у којем су убијени његова супруга и њен брат.Халиловић је против „Шева“ поднио двије тужбе Тужилаштву БиХ.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *