Вијести, Регион

ИНСТРУМЕНТАЛИЗАЦИЈА ПРАВОСУДНИХ ОРГАНА

Српска Радикална странка: ИНСТРУМЕНТАЛИЗАЦИЈА ПРАВОСУДНИХ ОРГАНА У СВРХУ ПОЛИТИЧКОГ ПРОГОНА

Више јавно тужилаштво у Београду наредило је привођење заменика председника Српске радикалне странке Немање Шаровића и његово принудно довођење на саслушање у просторије тужилаштва. Наредбом издатом ПУ Стари град обавезана су службена лица полиције да Шаровића на дан његове Крсне славе Светог Николе ухапсе како би био саслушан поводом кривичне пријаве поднете против њега због паљења заставе „Републике Косово“ на протесту који је Српска радикална странка одржала поводом потписивања срамног „Бриселског споразума“.

Nemanja Sarovic sluzbena beleska Nikoljdan

Немања Шаровић је истакао да је читав инцидент очигледно политички мотивисан јер је привођење наређено упркос чињеници да му позив на саслушање није уручен редовним путем и упркос томе што се уредно одазвао позиву на саслушање у ПУ за Град Београд раније ове године.

b6cd29baee21

Шаровић је оценио да се тужилаштво, пристајући да буде топуз у рукама власти, на најсрамнији начин ставило у службу режима јер се правно гледано паљење безвредне крпе коју тужилаштво назива заставом „Републике Косово“ не може подвести под кривично дело Повреде угледа стране државе или међународне организације из члана 175 КЗ-а за шта га тужилаштво терети. По његовим речима, „Режим мора да се одлучи да ли је Србија потписивањем „Бриселског споразума“ признала независност „Републике Косово“ и обавезала се да ће штитити симболе терористичке НАТО „државе“. 

Немања Шаровић

Српска радикална странка најоштрије осуђује поданичку политику режима и упозорава да никаквим репресивим мерама неће зауставити српске радикале у доследној борби против издајничке политике и погубног пута у ЕУ у коју нас гурају по цену распарчавања Србије.

Заменик председника Српске радикалне странке Немања Шаровић, на основу налога за привођење ради саслушања на дан Крсне славе, приступио је код заменика вишег јавног тужиоца Огњена Ђукића. Након петнаестоминутног чекања Шаровићу је предата Службена белешка у којој је наведено да саслушање неће бити обављено зато што нису обезбеђени технички услови за преглед снимака са места догађаја.

Очигледно је да није ни постојала намера да се данас заврши саслушање и просто је невероватно да се лице полицијским налогом позива у тужилаштво, а да се унапред зна да нема услова да се саслушање обави. Следеће саслушање Немање Шаровића заказано је за 9. јануар 2014. године.

Српска радикална  најоштрије осуђује овакав вид провокације и иживљавања и позива правосудне органе да се одупру политичким притисцима режима у прогону политичких неистомишљеника.

 

Извор: Странице Српске Радилакне странке, Фејсбукрепортер

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *