Вијести, Спорт

Новак Ђоковић тенисер године!

Међународна тениска федерација прогласила је Новака Ђоковића за најбољег играча у 2013. години. Ово је треће признање ИТФ-а за српског играча. Награда у женској конкуренцији припала је Американки Серени Вилијамс.

Међународна тениска федерација (ИТФ) прогласила је Новака Ђоковића за најбољег играча у 2013. години, док је у женској конкуренцији признање отишло у руке Американки Серени Вилијамс.

Ђоковић је трећи пут заредом изабран за најбољег играча, док је Вилијамсовој ово четврта ИТФ-ова награда у каријери.

„Част је трећу годину заредом бити изабран за најбољег играча ИТФ-а. Имао сам сјајну сезону и успео да завршим годину на високом нивоу. Ово ће ми дефинитивно послужити као добра платформа за 2014“, рекао је Ђоковић за сајт ИТФ-а.

Ђоковић је проглашен за најбољег, иако је сезону завршио на другом месту АТП ранг-листе иза Шпанца Рафаела Надала. Српски тенисер је до награде дошао захваљујући константним наступима на гренд слем турнирима као због добре игре на крају године.

Новак Ђоковић

Новак Ђоковић

Он је ове сезоне освојио седам титула, остварио 74 победе и играо у финалу Вимблдона и Ју-Ес опена, у полуфиналу Ролан Гароса, док је са репрезентацијом Србије дошао до финала Дејвис купа.

Серена Вилијамс

Серена Вилијамс

У конкуренцији дублова награда је припала браћи Мајку и Бобу Брајану из Америке, док су код дама тријумфовале Италијанке Сара Ерани и Роберта Винчи.

Ђоковић ће награду добити 3. јуна следеће године на свечаној церемонији у Паризу, током Ролан Гароса.

Извор: РТС.срб

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *