Вијести, Мишљења

Бранко Драгаш: ПОБУНА

Бранко Драгаш: ПОБУНА

Одборници Двери из Чачка, предвођени Бошком Обрадовићем, протестовали су на свечаној Скупштини општине Чачак, која је додељивала плакету почасног грађанина Чачка несретном Невереном Томи. Зашто је примитивац Неверни Тома добио то признање од грађана Чачка нико не зна. Не знају ни Чачани. Нико их није ни питао.

Једноставно локални ђилкош Велимир Илић и његов брат, председник општине, су тако одлучили. Неверни Тома се није бунио. Војвода од зарђале кашике је научио на различита признања. Повео је и своју Бубицу да јој покаже љубав и оданост Чачана спрам његовог издајничког лика и дела.

Када бисмо у нашем политичком систему имали директну демократију Неверни Тома никада не би постао почасни грађанин Чачка, јер за то не би гласали грађани у чије име се дели то признање. Када бисмо имали директну демократију у нашем политичком систему неписмени Неверни Тома никада не би био председник Србије. Када бисмо имали директну демократију у Србији бриселски споразум не би био потписан и издајници не би могли да продају нашу браћу Србе на Космету.

Моје залагање за директну демократију добија све већи број присталица. Људи се полако освешћују, ослобађају страха и схватају о чему пишем. Директна демократије нам је потребна да добијемо председника државе на један дан. Зашто председник државе не би могао да се бира од свих нас грађана и да његов мандат буде један дан? То је апсолутно могуће спровести. Сви грађани Србије и наши људи из расејања се кандидују својом радном биографијом да конкуришу на место председника државе. Сви ми остали бирамо најбоље кандидате и електронски гласамо. Они који скупе највећи број гласова имају могућност у наредних годину дана, ако хоће или неке друге године, да један дан буду председник државе. Само једном у животу и никада више. Када испуцате свој председнички дан, више никада не можете да се кандидујете.

На овакав начин истински демократизујемо друштво. Председник ће тога дана радити све оно што му је зацртано да уради на основу петогодишњег плана рада председника државе и оперативних планова Скупштине и Владе за тај дан његовог председниковања. Председник је, дакле, протоколарна личност која заступа и представља државу тога дана. Бићу потпуно отворен – председник је дежурни у разреду, болници или војсци. Председник преузима дужност ујутру у 8,00 часова и предаје дужност новом преседнику следеће јутро у 8,00. Предаја дужности се врши уз државне почасти исвирање химне, церемонији он неколико минута и директно се преноси  свако јутро на државној телевизији. Председник који у суботу ујутру преузме дужност председниковаће до понедељка ујутру.

Директна демократија - Бранко Драгаш

Директна демократија – Бранко Драгаш

На овакав начин добијамо истинског народног председника, који штеди новац држави, јер нема своје личне саветнике, кабинет и његова жена или муж, ако добијемо председницу, немају могућност да злоупотребљавају вољу народа.

Враћам се на храбар протест Бошка Обрадовића и његових одборника. Они су показали шта свако од нас треба да ради у сусрету са издајничким режимом. Они су показали да нема сарадње са намесницима Великог Брата и зато моја подршка свима који се супростављају окупаторском режиму, који све више примењује претње, силу и поткупљивање сиромашних грађана да би постигли наводно велику популарност у народу.

Једна реченица ми је била интересанта. Реченица коју изговара Неверни Тома. У тренуцима док полиција у цивилу изводи одборнике Двери са свечане Скупштине, што је незабележено кршење демократије, Неверни Тома изговара следећу реченицу: „ Опрости им Боже, не знају шта чине!“

Тај безбожник, који се заклео над Библијом у Цркви да ће бити до гроба веран Војиславу Шешељу, тај издајник који је продао свог политичког оца, који данас, отрован, труне у хашким казаматима, природно је наставио да издаје и Србе са Космета, којима се у предизборној кампањи заклео да их неће издати, тај гробар нашег родољубља и националне свести, тај позадински Војвода од зарђале кашике, што је први јурио на казане и шерпе, док су младићи гинули у првим борбеним редовима бранећи српство, тај станодавац од 180 квм, добијеног стана у време када су грађани Србије страховали од бомби НАТО зликоваца, добијеног из буџета од пара пореских обвезника, тај станодавац од 250 квм, добијеног на кредит од 400.000 евра на основу своје посланичке плате од 1.000 евра, тај намргођени скот који је све вређао и пљувао, тај задрти шовиниста који је туђу децу слао у ратове, док је своје материјално обезбедио и гурнуо их у политику да га наследе, тај естрадни штрајкач глађу без стида и срама, преварант и прорачунато пренемагало, са фацом Жалосне Сове, некрофилског изгледа, као да њушка стално неки смрад и отпад око себе, искривљеног и подлог осмеха,усиљеног смејања и кежења на страдалишту Старог сајмишта, који не зна да се понаша, који пред Путином седи као уцвељена снаша из Бајчетине, тај љигавац и гмаз наше политичке стварности, љубимац тајкуна и успешних пробисвета, представља се да је српски домаћин и да сам пече ракију, док продаје домаћински српске породице на Космету, тај конвертит, сладострасник и профитер транзиције, зар он да позива Бога да некоме опрости, зар он коме ништа није свето, који се од радикалног шовинисте трансформисао у еуропског фанатика, зар он да некога осуђује и тражи опрост од Бога?

Моли за себе, несретниче!
Продана душо!
Издајниче!
Заклетву си на светој књизи погазио.
Заклетву коју си у Цркви изговорио.
Српски род ће те проклети.
Тебе и твоје блесаве компањоне.
Пијаног Малог Слобу и шизофреног Ацу Првог Драмосера.
Уцењене битанге, који се свете своме народу због своје издаје.
Ти, Неверни Томо, си крив што Србија срља у још већу несрећу.
Божија казна ће стићи све неверне.

Плакат из Србије - ко је издајник?

Плакат из Србије – ко је издајник?

Браћо и сестре Срби,

Вама се сада обраћам.
Једини начин да се спасимо је да се побунимо.
На сваком месту. У сваком тренутку.
Не пристајте да нас поробе!
Устаните у одбрану српства!
Устаните у одбрану грађанства!

Извор: Бранко Драгаш/Београд, на Св. Николу 19.12.2013

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *