Вијести, Регион

И то је Србија – љекар чува козе

030143
Док у свијету постоји стална трка за образованим кадровима у Србији изгледа постоји вишак памети, рекло би се по образовању чобана. Послије двадесет година школовања – и образовања које на западу кошта преко сто хиљада долара – један љекар у Србији тренутно чува козе.

Доктор Данијел Стевановић, је био бриљантан студент медицине, завршио је студије редовно и са високим просјеком. Послије двије деценије школовања – данас , на породичној фарми у околини Владичиног Хана – чува козе.

Данијел Стевановић , доктор – студирао је у Крагујевцу, стажирао на клиници за пулмологију, међутим, послије тога није могао да нађе посао и сада је на бироу.

Доктор Стевановић није члан ниједне политичке партије, отац му није утицајна личност, бави се одгојем коза и нема новца којим би могао да купи радно мјесто.

На институтима гдје је волонтирао, каже да су се запошљавали љекари без стажирања и конкурса. Фарма коза, на сиромашном југу Србије и није привлачна опција за каријеру младог љекара. Његов отац Зоран због тешке економске ситуације продаје козји сир за свега 400 динара по килограму.

Међутим, ако у Србији не може да нађе посао без чланства , новца или познанства у Њемачкој може. Због високог просјека и успјешно положених тестова примљен је на клинику у Њемачкој гдје ће одмах добити и специјализацију.

У Србији се на специјализацију чека дуго, не жели да буде специјалиста са 40 година, жели да се усавршава и зато је изабрао Њемачку.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *