Регион

Хрватска вратила Србији 217 миграната из Авганистана, Ирака и Сирије

А ВУЧИЋЕВА ВЛАСТ ИМА НАМЕРУ ДА ИХ ВРАТИ „У ЗЕМЉЕ ОДАКЛЕ СУ ДОШЛИ“

  • ФАКТИ: Ови Вучићеви, изгледа, не знају шта говоре. Могу они овај „пакет“ из Хрватске да „увале“ Македонији, али да их враћају у Сирију, Ирак и Авганистан… за то немају ни снаге, ни новац, ни начин… Авганистан далеко, у Ираку полурат, у Сирији рат у понечему жешћи него и у Вијетнаму, својевремено…

        ХРВАТСКА је у Србију вратила 217 економских миграната и они ће, по свим споразумима и процедурама, бити враћени у земље из којих су дошли, изјавила је данас шефица Бироа за сарадњу са медијима МУП-а Србије Биљана Поповић Ивковић.

        „Реч је о економским мигрантима који су враћени у Србију, а према свим споразумима и процедурама наше земље са земљама региона, ми их даље враћамо у земље одакле су дошли, јер се не ради о избеглицама из ратом захваћених подручја“, рекла је Поповић Ивковић Танјугу.

        Она је истакла да до сад ниједан економски мигрант није остао у Србији и да они, по правилу, не траже азил у нашој земљи.

        „Колико их уђе у Србију, по правилу их толико и изађе из наше земље“, рекла је Поповић Ивковић.

Шефица Бироа за сарадњу са медијима МУП-а Србије Биљана Поповић Ивковић

Шефица Бироа за сарадњу са медијима МУП-а Србије Биљана Поповић Ивковић

Хрватска је у Србију ноћас возом вратила 217 мигранта који се тренутно налазе у Прихватном центру у Шиду, рекла је раније данас Танјугу Мирјана Миленковски из канцеларије UNHCR.

Миленковски је рекла да су међу њима углавном Авганистанци, Ирачани и мали број Сиријаца.

Реч је о људима које је током викенда Словенија вратила у Хрватску.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара