Регион

Двери: Председниче Николићу, изабери – Србија или НАТО!

„ВУЧИЋУ, НЕ ТРЕБА НАМ НАТО НИ КАО САВЕЗНИК НИ КАО ЧУВАР СРБА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ“

  • Захтевамо од председника Србије Томислава Николића да не потпише указ о проглашењу Закона о потврђивању споразума са НАТО пактом, јер је ово последња шанса да он изађе из Вучићеве сенке и донесе судбоносну одлуку за очување суверености Републике Србије

        СРПСКИ покрет Двери захтева од председника државе Томислава Николића, да не потпише указ о проглашењу Закона о потврђивању споразума са НАТО пактом.

        Поручујемо премијеру Александру Вучићу да нам НАТО никада није био савезник и да нам не треба као чувар српског народа на Косову и Метохији. Напротив, у складу са Кумановским споразумом, све што је потребно је да НАТО примени одобрење за враћање безбедносних служби Републике Србије, војске и полиције на подручје Косова и Метохије. Способни смо да сами себе заштитимо.

        Зар да нас штите они који су нас бомбардовали и од чијих бомби са осиромашеним уранијумом у Србији влада права епидемија канцера? Са НАТО-ом на КиМ нису се усрећили ни Срби и ни Арбанаси. Најбоље је да оду заувек, заједно са Вучићевом владом. Ми ћемо већ знати да уредимо наш суживот са Косовским Албанцима, као што смо и толике векове пре „усрећитеља“ са Запада.

        Режим у Србији се директно противи вољи већине грађана Србије. За овај срамни акт Влада није добила мандат од народа. По свим истраживањима, углед који НАТО има међу грађанима Србије огледа се у томе што се уласку Србије у НАТО противи чак 80.1 одсто грађана.

        Србији се намеће улазак у НАТО против његове воље и на тај начин се ствара основа за захладњење односа са Руском Федерацијом. Подсећамо да је подршку тешњој сарадњи Србије са Русијом дало 68.2 одсто грађана.

        Премијер лицемерно изјављује да нам НАТО треба да заштити наш народ на Косову, а сви познато је да је америчка база код Урошевца, „Бондстил“, центар за обавештајну обуку америчке војске, већ 16 година на КиМ, па нису желели да заштите, нити наш народ, нити наше светиње, нити наше културно наслеђе ни 1999, ни 2004. за време Мартовског погрома. Зашто бисмо им веровали?

        Нигде у свету НАТО не доноси мир и стабилност, већ само немир и повећање сукоба, а за њима потпуно економско осиромашење поробљених народа и држава без изузетка. У то смо се уверили кроз НАТО деловање и на Балкану, али и у Ираку, Авганистану, Сирији, Либији…

        Због свега наведеног, захтевамо од председника Николића да не потпише указ, јер је ово последња шанса да председник Николић изађе из Вучићеве сенке и донесе судбоносну одлуку за очување суверености Републике Србије.

Томислав Николић

Томислав Николић

Председниче, одлучите се: Србија или НАТО.

(саопштење Српског покрета Двери)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара