Вијести, Регион

ГВОЗДЕН: Официр какав је Младић није могао наредити ликвидацију муслимана у Сребреници

ПЕНЗИОНИСАНИ ГЕНЕРАЛ ВОЈСКЕ РС РЕКАО У ХАГУ ДА ЈЕ МЛАДИЋ 16. И 17. ЈУЛА 1995. БОРАВИО У БЕОГРАДУ

         ПЕНЗИОНИСАНИ генерал Војске Републике Српске (ВРС) Бошко Гвозден рекао је данас на суђењу генералу Ратку Младићу да је неспојиво са Младићевом личношћу да би могао наредити ликвидацију муслимана заробљених у Сребреници у лето 1995. године.

         Гвозден, који је током сукоба у БиХ био везиста при Главном штабу српске војске, изјавио је пред Хашким трибуналом да Младић није могао командовати својим трупама у Сребреници јер се 16. и 17. јула 1995. налазио у Београду.

         Сведок одбране је навео да је имао увид у многа Младићева наређења и да се ни у једном није могло ни наслутити било шта што би одступало од војних прописа и међународних конвенција, преносе медији.

         „Генерал Младић је био изузетно способан, неко кога би требало уважавати као вођу, човекољубив, дружељубив и изузетно, изузетно строг, што је услов свих услова да се обави задатак са што мањим губицима“, рекао је Гвозден.

         Он је напоменуо да су Младића, због његове храбрости, волели борци и додао да су му, уочи одласка у Хаг, многи рекли „поздравите генерала – то је наш херој“.

Генерал Младић

Генерал Младић

Тужиоци нису имали питања за Гвоздена, а Младићева одбрана биће настављена сутра исказом следећег сведока.

Срна

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *