Вијести, Регион

Грчки министар одбране у Москви – Вашингтон и НАТО не крију незадовољство

ПАНОС КАМЕНОС ЋЕ УЧЕСТВОВАТИ У РАДУ СКУПА О БЕЗБЕДНОСТИ И СА ШОЈГУОМ РАЗГОВАРАТИ О ПВО

        ОДЛУКА министра одбране Грчке – Паноса Каменоса – да учествује у раду московске конференције о међународној безбедности, изазвала је „озбиљна питања у Вашингтону и у седишту НАТО у Бриселу“, објавио је атински лист Вима.

        Каменос ће боравити у Русији 15. и 16. априла на позив руског колеге Сергеја Шојгуа.

         „Стејт департнам САД желео би да зна на ком нивоу ће Грчка бити представљена на московској конференцији. Поготово што ће све догодити неколико дана пре доласка у Вашингтон министра спољних послова Грчке Никоса Коцијаса који ће имати сусрете са Џоном Керијем и саветником председника САД за националну безбедност Сјузан Рајс“ – указао је исти лист.

        Вашингтон се накострешио иако је влада Алексиса Ципраса одлучила да модернизацију извиђачких авиона П-3 Орион, вредну  500 милиона евра, повери америчкој компанији Лоцкхеед Мартин и домаћој Тхе Хеллениц Аероспаце Индустрy С.А., ХАИ.

        Вима је објавила и да је минулих дана врх НАТО одлучио да земље чланице на московској конференцији о безбедности буде представљене на ниском нивоу.

Панос Каменос

Панос Каменос

Каменос у Москви, иначе, има намеру да разговара о стабилном функционисању националног система ПВО који у доброј мери чине руски ракетни системи С-300 и ТОР-М1.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *