Регион

Двери поднеле кривичне пријаве против Вучића, Вучићевића и Митровића

ДСС: СВЕ ЧЕШЋИ МЕДИЈСКИ НАПАДИ НА НАШУ КОАЛИЦИЈУ СВЕДОЧЕ ДА ЈЕ РЕЖИМ У ПАНИЦИ

  • Бошко ОБРАДОВИЋ: „Два главна партијска гласила СНС-а су лист Информер и телевизија Пинк. Информер је у недељу поподне објавио лажни спот на лажном налогу Двери са лажном сликом Србије без Косова и Метохије. Сутрадан је телевизија Пинк то емитовала да би на крају дана, Александар Вучић на једном митингу СНС-а рекао да њему патриотске придике не може да држи неко ко је отцепио Космет од Србије“

        СРПСКИ покрет Двери поднео је Вишем јавном тужилаштву кривичну пријаву због лажних интернет налога и спотова које су поједини медији приписали том покрету.

        Како су навели, пријаве су поднели против председника Српске напредне странке (СНС) Александра Вучића, власника телевизије Пинк Жељка Митровића и главног и одговорног уредника листа Информер Драгана Ј. Вучићевића због, како се наводи, сумње да су починили кривична дела против интелектуалне својине и безбедности рачунарских података.

        Обраћајући се новинарима у седишту Демократске странке Србије, председник Двери Бошко Обрадовић казао је да је пријаву Посебном тужилаштву за високотехнолошки криминал поднео због лажних интернет налога и спотова које су поједини медији приписали том покрету.

        „Два главна партијска гласила СНС-а су лист Информер и телевизија Пинк. Информер је у недељу поподне објавио лажни спот на лажном налогу Двери са лажном сликом Србије без Косова и Метохије. Сутрадан је телевизија Пинк то емитовала да би на крају дана, Александар Вучић на једном митингу СНС-а рекао да њему патриотске придике не може да држи неко ко је отцепио Космет од Србије“, казао је Обрадовић.

        Према његовим речима, реч је о „негативној и прљавој“ кампањи коју против коалиције ДСС-а и Двери спроводи „медијско-информативни штаб СНС-а“.

        „Већ неколико месеци траје спрега политичког и високотехнолошког криминала против наше коалиције. Медијско-информативни штаб СНС-а учиниће све да заустави раст нашег рејтинга јер смо им једини достојни и прави ривали у овој кампањи“, казао је Обрадовић.

Двери поднеле кривичне пријаве против Вучића, Вучићевића и Митровића

Двери поднеле кривичне пријаве против Вучића, Вучићевића и Митровића

Он је поново позвао лидера напредњака Александра Вучића на телевизијски дуел, али је и оценио да се Вучић плаши директног сучељавања „јер није испунио предизборна обећања и нема шта да каже народу“.

Потпредседник ДСС-а Борко Илић оценио је да „све чешћи напади“ на коалицију те странке и Двери, сведоче „о паници режима“ али и о све већем поверењу које тај изборни савез ужива међу грађанима.

„Очигледно је да наша коалиција расте јер ми смо једини који имамо суштински другачију политику од других странака у Србији, једини смо храбри да кажемо да смо против NATO-а и ЕУ, да смо за јачање сарадње са Русијом, да смо за српско село и за јачање пољопривреде“, казао је Илић.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара