Вијести, Регион

Два билборда Двери за Путинов рођендан: Путина за Нобела

Putin-za-Nobela1

Врбас – У Врбасу су, на 61-рођендан председника Русије, осванула два билборда Покрета Двери којима подржавамо иницијативу већег броја јавних личности и посланика Руске Думе да Владимира Владимировича Путина кандидују за добијање Нобелове награде за мир.

Врбас је данас постао прва општина у Србији у којој је осванула подршка Двери кандидатури Путина за Нобелову награду за мир, чиме је Покрет Двери постао прва политичка организација у Србији – и једна од првих у свету – која је подржала Путинову кандидатуру.

Члан Старешинства Двери и носилац листе ДВЕРИ ЗА ЖИВОТ ВРБАСА на локалним изборима 13. октобра, Иван Костић, оценио је да за државу Србију Русија треба да буде стратешки партнер број један у свим областима: од безбедности, преко економије, до културе и науке.

Сарадња са Русијом битна је ставка и локалног предизборног програма Двери у Врбасу.

Да је судбина Србије и Русије нераскидиво повезана потврдио је и сам руски председник Путин у разговору на омладинском кампу у Русији 2012.године – када му је Иван Костић поклонио српску заставу и програм Покрета Двери, уз питање о будућности два народа.

Руски председник Путин већ годинама је најутицајнија политичка личност у свету и водећи светски државник. По свему што је урадио на одржавању светског мира, поштовању међународног права и обезбеђивању договорне колективне безбедности заслужио је већ одавно да буде проглашен за личност године на овоме плану. Посебно његов ангажман око остварења мира у Сирији кандидује га за Нобелову награду за мир за ову годину.

Покрет Двери понаво истиче огроман значај ове иницијативе и пуног срца се придружује предлогу да проверени пријатељ српског народа добије награду коју заслужује. Акције у којима пружамо подршку Путиновој кандидатури наставићемо и у другим местима у Србији.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *