Вијести, Регион

ДСС: Црна Гора ухапсила Ђукића, а игнорише потернице Србије за Тачијем и Харадинајом

ВУЧИЋЕВА ВЛАДА ДА УПОЗОРИ СВОЈЕ ПРИЈАТЕЉЕ У РЕГИОНУ ДА ОБУСТАВЕ ЛОВ НЕ СРПСКЕ ГЛАВЕ

        ХАПШЕЊЕ генерала Борислава Ђукића по потерници Хрватске, показатељ је да се политика добросуседских односа Владе Србије и „пружање руке помирења“ у региону схвата као признање да су Срби кривци за рат и да су против Срба оправдана сва политичка и правна средства.

        Генерал Ђукић ухапшен је у Црној Гори, иако та држава никад по потерницима Републике Србије није ухапсила Насера Кељмендија, Хашима Тачија и Рамуша Харадинаја.

        Политика истинског помирења не може се градити пре него што престане сатанизација српског народа, а дешавања око резолуције о Сребреници, испоручивање капетана Драгана Хрватској, хрватска прослава „Олује“, стална хапшења Срба уз пуштање осведочених српских крвника – показују да је политика сталних уступака Владе доживела крах.

        Демократска странка Србије захтева од Владе Србије да затражи да се генералу Ђукићу, уколико је починио неко кривично дело, суди у Србији, јер у Хрватској не постоје ни елементарни предуслови за фер и правично суђење.

        Судски поступци у Хрватској показали су да немају за циљ утврђивање истине, већ да им је циљ фалсификовање историје и оправдавање етничког чишћења спроведеног над Србима.

ДСС: Црна Гора ухапсила Ђукића, а игнорише потернице Србије за Тачијем и Харадинајом

ДСС: Црна Гора ухапсила Ђукића, а игнорише потернице Србије за Тачијем и Харадинајом

Од Владе Србије захтевамо да упозори своје пријатеље у региону, међу којима је и Хрватска, да под хитно престану са ловом на српске главе, јер таква политика не само да није у духу добросудских односа, већ је дубоко непријатељска.

(саопштење Демократске странке Србије)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *