Вијести, Регион

ДС: Нови доказ да Мали и СНС нису дорасли да воде Београд

РЕАКЦИЈА НА СМАЊЕЊЕ СУБВЕНЦИЈА НАЈСИРОМАШНИЈИМА ЗА ПЛАЋАЊЕ КОМУНАЛНИХ УСЛУГА

 

        ДЕМОКРАТСКА странка саопштила је данас да је последња у низу одлука градоначелника Београда Синише Малог да најугроженијим Београђанима умањи субвенције за плаћање комуналних услуга „још један скандал који показује да ни он ни Српска напредна странка нису дорасли вођењу једног сложеног система какав је Београд“.

        „Правдање овакве одлуке изношењем неистина да је Град презадужен намеће питање: како су онда Синиша Мали и Привремени орган пре неколико месеци Београд спасили банкрота ако данас немају пара?“, наводе демократе у саопштењу.

        Како додаје ДС, изговор да за отплату кредита ове године треба дати 4,8 милијарди динара, „те да због тога за породиље, пензионере и најсиромашније у Београду нема новца, чиста је обмана и покушај да се прикрије сопствена неспособности“.

Демократска странка

Демократска странка

„Београд је прошле године вратио седам милијарди динара, али је новца за све ове људе било. Они који главни град воде већ седам месеци нису успели да обезбеде довољан прилив пара у буџет и никаква писма препуна лажи ту чињеницу не могу да сакрију“, поручују демократе у саопштењу.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *