Вијести, Регион

Додик: Суспендованих 47 милиона евра за РС нема никакав значај

033185

Шта након Бриселског неуспјеха и суспенције ИПА фондова Босни и Херцеговини? ЕУ је одмах након што странке из Федерације нису постигле договор о одлуци Сејдић-Финци суспендовала више од 50 одсто ИПА фондова за БиХ, што је готово 47 милиона евра.

Предсједник РС Милорад Додик изјавио је вечерас за емисију Печат да није на Европској унији да рјешава питање Сејдић Финци у Федерацији, већ да је то сада ствар политичара у тог ентитерта, иако они очекују да то умјесто њих уради Брисел.

Додик је поновио: Став РС је јасан и ту нема приче.

За РС 47 милиона евра колико је данас суспендовано нема никакав значај, каже предсједник Српске, јер пољопривредници у Српској од тога не би видјели ни цент. Циљ је, напомиње Додик, да се на нивоу БиХ формира Агенција за пољопривреду, која не би имала никакве надлежности, тако да би сав новац ишао у федералну касу.

Премијерка Жељка Цвијановић вјерује да ће федерални политичари у наредним данима успјети да се договоре. Иако је у Бриселу требало да расправљају и о механизму координације, те се теме нису ни дотакли.

Док представници Српске очекују од Федералних политичара да се договоре, лидери ХДЗ-а БиХ и СББ-а се надају да ће им одговор на питање Сејдић-Финци дати ЕК. Не искључују могућност да и то одбију, па комплетне преговоре врате на почетак.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *