Вијести, Регион

Додик осудио напад на Дардагана

019862

Предсједник Републике Српске Милорад Додик најоштрије је осудио физички напад на Незира Дардагана, који се догодио у Зворнику на велики муслимански празник Бајрам.

„У Републици Српској, као демократској заједници, данас се живи у миру и толеранцији и грађани било које вјерске и националне припадности могу неометано да славе своје празнике. Сви они који на било који начин, а посебно примјеном силе покушавају то пореметити, морају бити оштро санкционисани“, рекао је Додик.

Он је похвалио полицију, која је за веома кратко вријеме пронашла починиоце овог физичког напада, а од полиције и правосудних органа очекује да у потпуности расвијетле овај немио догађај и починиоце адекватно санкционише, саопштено је из кабинета предсједника Републике Српске.

Предсједник Српске похвалио је празничне жеље поглавара Исламске заједнице у БиХ Хусеина Кавазовића да се живи у слози и миру, али и подсјетио да не постоји босански језик, како то реис воли дезинформисати јавност.

„Бошњаци имају право на свој језик, али се не може називати босанским, него бошњачким. Обиљежје језика носи обиљежје народа, а Кавазовић би требао знати да у БиХ живе људи који говоре српски и хрватски језик и који нису спремни да се одрекну чињенице да је језик дио њиховог идентитета“, истакао је Додик.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *