Регион

Додик: Недопустиво да болница у Добоју нема гријање

027306

Предсједник Републике Српске Милорад Додик затражио је од надлежних у Фонду здравственог осигурања Републике Српске да хитно обезбиједе адекватне услове за рад и обављање дјелатности у Општој болници „Свети апостол Лука“ у Добоју.

Додик је оцијенио да је недопустиво да ова здравствена установа нема гријање, због чега трпе пацијенти и здравствени радници који су у њој запослени, саопштено је из кабинета ентитетског предсједника.

Апеловао је и на све надлежне у систему здравствене заштите да заједнички раде на проналажењу рјешења за дугорочно, несметано функционисање добојске болнице, која је здравствена установа од регионалног значаја.

Добојска болница добила је јуче мазут за гријање, али ће им бити довољан само за наредне двије седмице и то ако температуре буде сличне тренутним.

Задње количине набављеног мазута у прошлој години потрошили су прије два дана, а финансијских средстава за нову набавку немају, јер добављачу дугују око милиона КМ.

Управа преговара с једном банком како би им одобрили средства за плаћање бар дијела обавеза према добављачу за мазут и на тај начин, можда, наставили гријање болнице.

И у Фонду здравства РС-а су им рекли да се обрате банци, јер ни они новца немају.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *