Вијести, Регион

Додик напустио „безвезни“ састанак с Филеом у Прагу

Предсједник Републике Спске Милорад Додик напустио је у понедјељак навечер састанак у Прагу на којему су страначки челници из Босне и Херцеговине уз посредовање европског повјереника за проширење Штефана Филеа покушавали постићи договор о измјенама устава и изборног закона БиХ а при том је казао како је то за њега било „неозбиљно губљење времена“.
Milorad-Dodik
„Бесмислено је, није фер и није коректно што ми цијели дан овдје по ходницима чекамо“, казао је Додик новинарима у згради министарства вањских послова Чешке гдје се одржава састанак, јавила је из Прага сарајевска комерцијална телевизија ТВ 1.

Осим повјереника Филеа на састанку судјелују и министар вањских послова Словачке Мирослав Лајчак, некадашњи високи предстваник међународне заједнице у БиХ те замјеник помоћника америчког државног тајника Хоyт Ји.

Предсједници седам највећих парламентарних странака из БиХ од 12 сати су преговарали о успостави новог модела избора чланова Предсједништва БиХ и заступника у Дому народа парламента БиХ.

Додик је устврдио како је и даље поблем у томе што се не могу договорити бошњачке и хрватске политичке странке.

„Говоримо као папагаји да је проблем у изборном моделу за Федерацију БиХ. Тог договора нема и овдје се нешто покушава урадити а ја не желим судјеловати у глухим и безвезним састанцима као што је овај“, казао је Додик.

Потврдио је како у Прагу остаје до ујутро а поручио је како је спреман прикључити се проглашењу договора између хрватских и бошњачких политичара уколико га до тада буде.
Извор: Слободна Далмација

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *