Вијести, Регион

Додик најавио нове инвестиције у Херцеговини

images

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да ће власти Српске у оквиру својих могућности помоћи реализацију пројеката отварања прехрамбене индустрије и престижне клинике које би у Невесињу требало да почну да раде од наредне године.

Додик је након посјете објекту Индустрије алата у коме ће након реконструкције бити отворена прехрамбена индустрија, захвалио већинском власнику Концерна „Свислајон Таково“ Родољубу Драшковићу на оваквој инвестицији којом ће бити ријешен велики проблем незапослености.

„Без људи какав је Драшковић овакав пројекат не би могао бити реализован.Народ мора да цијени такве инвеститоре и прегаоце, а не да буде неповјерљив“, рекао је Додик.

Он је истакао да Драшковић, као велики инвеститор у цијелој Херцеговини, заслужује сву пажњу не само ове регије, већ и цијеле Републике Српске.

Говорећи о реализацији пројекта, Драшковић је навео да ова инвестиција у Невесињу вриједи 15 милиона евра и да ће грађевински радови бити завршени за мјесец и по, након чега ће се инсталирати неопходна опрема.

Драшковић је најавио да ће до марта наредне године почети да ради ова фабрика са шест линија широке палете прехрамебних производа, у којој ће бити запослено од 150 до 200 радника.

Он је додао да ће у кругу фабрике бити отворени и дисконти у којима ће посао добити 30 радника.

Драшковић је најавио и да велику инвестицију у Требињу вриједну 70 милиона евра, која ће подразумијевати отварање новог фабричког блока прехрамбене индустрије у којој ће бити запослено 650 радника.

Посјети су присуствовали Његово преосвештенство епископ захумско-херцеговачки и проморски Григорије и начелник општине Невесиње Момчило Шиљеговић.

ДОДИК: СРПСКА НИЈЕ ОДГОВОРНА ЗА НЕГАТИВНУ ОЦЈЕНУ БРИСЕЛА

Предсједник Српске Милорад Додик изјавио је да Српска не сноси никакву одговорност за негативну оцјену из Брисела због нерјешавања питања „Сејдић-Финци“.

Додик је рекао да је БиХ непоправљива и неодржива земља и да је то јасно и онима који дају оцјену, али да истрајавају у свом концепту у вези са БиХ.

Истичући да је БиХ цијела негативна и да таква мора бити и оцјена из Брисела, Додик је рекао да је неприхватљива БиХ какву замишљају неки страни центри моћи са становишта својих идеолошких постулата.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *