Вијести, Регион

Додик: Комисија за тражење несталих Срба никада није добро радила

026206

Коментаришући проналазак посмртних остатака убијених Срба у Сарајеву на депонији у Бућа потоку, предјседник Републике Српске Милорад Додик је рекао да је то доказ да Комисија за тражење несталих Срба никада није добро радила и да је износила спекулације.

– То се све треба испитати – рекао је Додик.

На сарајевској депонији у Бућа потоку јуче су пронађени нови скелетни остаци људског поријекла.

На градској депонији у Бућа Потоку, гдје је ексхумација српских жртава из велике масовне примарне и секундарне гробнице, пронађена је људска кост, рекла је портпарол Института за нестала лица БиХ Лејла Ченгић.

Ченгићева је истакла да су антрополози Међународне комисије за нестала лица потврдили да је ријеч о лијевој подлактичној кости.

Она је подсјетила да су приликом пробног ископавања на депонији пронађена два пршљена и једно ребро.

Ченгићева каже да се ексхумација на депонији наставља и да ће трајати дужи временски период.

Ексхумација у Бућа Потоку почела је 22. јула, а обезбјеђење депоније, по налогу дитектора, јуче није дозволило улазак новинарским екипама на лице мјеста.

Иако је породицама несталих улаз био дозвољен, они су демонстративно напустили депонију, јер је новинарима било забрањено да присуствују ексхумацији.

Оперативни подаци и сазнања породица говоре да су, на депонију током рата, бацана и затрпавана тијела убијених сарајевских Срба.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *