Вијести, Регион

Додик: Европа неправедна према Србима и Србији

030104

Предсједник Републике Српске, Милорад Додик, рекао је да је Европа била неправедна према Србији и Србима и да их је додатно понизила кроз питање рјешавања статуса Косова.

У прилог томе говори и чињеница о готово идентичној ситуацији на Косову и овдје у БиХ, на коју Европа гледа различито. На Косову кажу Србима да ћуте и прихвате самосталност Косова, а овдје нама кажу да ћутимо и прихватимо БиХ.

Ти дупли стандарди, са којима се често сусрећемо, наравно да нам доносе муку у стомаку, као и многи задаци које добијамо и које морамо испунити као наш доказ интеграција, изјавио је предсједник Додик.

Он је нагласио да Београд треба да поштује бриселски договор и да га спроведе, јер, како је рекао, ако на нешто пристанете, то треба и да урадите.

Нисам тумач политике садашњег руководства Србије, али њихова политика је веома јасна – сарадња и пут ка Европи. Чињеница да је та фамозна прича за почетак преговора Србије са ЕУ поново условљена или дата условно, мени говори о неповјерењу према Србији.

Очигледно да није било довољно увјерења да се мисли озбиљно са становишта онога што је до сада урађено, а урађене су заиста драматичне промјене што се тиче политичког и менталног осјећаја Срба према Косову и то се није поштовало, истакао је предсједник Српске.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *