Вијести, Регион

Додик: Бићу кандидат и поново ћу добити изборе!

028241
„Можда је Бакир мислио на честа упозорења да постоје неки људи који желе да виде Додика на неком другом свијету. Занимљиво је да његова изјава кореспондира са упозорењем које сам добио од безбједносних агенција да у бошњачкој структури постоје неки људи који сматрају да Додика треба послати у вјечна ловишта“, рекао је у интервјуу за „Глас Српске“ предсједник Републике Српске, Милорад Додик.

Додик је истакао да морају да се поштују договори па тако и онај прошлогодишњи договор седам лидера о војној и државној имовини.

„Условљавање неће проћи. Ми се само боримо за оно што је договорено. Нека се то испоштује, јер другог начина нема. Док сам ја предсједник РС мораће да се поштује Дејтонски споразум или неће бити ни једне ни друге одлуке“, рекао је, између осталог, предсједник Српске.

Он је истакао да му је премијерка РС рекла да ће плате полицији и просвјетним радницима у септембру бити повећане пет одсто, а у јануару исто толико, чиме ће бити враћене на ранији ниво.

Што се тиче најновијих истраживања НДИ, према којима има натполовичну подршку грађана РС, а за које ПДП тврди да су изврнути подаци, предсједник Српске каже да му ниједно истаживање није важно, ваћ да му је битна наклоност када изађе међу људе.

„Покушавам да разговарам са свима, да разумијем проблеме, да свој посао радим одговорно и да РС буде стабилна. То што је неко нервозан, посебно ПДП која је раније била власт, то је нека друга прича. ПДП је партија из очаја, они немају другог политичког пројекта него да покушају да се уједине с опозицијом, са СДС-ом, и тако дођу до функција. Али то су њихови проблеми, а ја само могу да их обавијестим да ћемо све учинити да ова скупштинска већина у РС добије и сљедеће изборе. Обавјештавам их да ће Милорад Додик бити кандидат за предсједника Републике и да ће те изборе добити. Они нека поставе кога год хоће с друге стране, ја имам довољно енергије, снаге и подршке да успијем“ нагласио је Додик.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *