Вијести, Регион

Дачић: Гласајте, ријеч је о опстанку

028167

Апел Србима да изађу на поновљене изборе 17. новембра упутио је премијер Ивица Дачић истакавши да је ријеч о опстанку. Срби су сада у предности, јер знају колико их треба да изађе на изборе, да Албанац не би био градоначелник Косовске Митровице, поручио Дачић.

Премијер Србије Ивица Дачић, позвао је Србе да изађу на поновљено гласање у три бирачка центра у Косовској Митровици, поручио им да је то питање опстанка и да ће им бити онако како одлуче.

„Како будете урадили – тако ће и бити. Немојте сутра да кажете да смо криви ми у Београду“, рекао је Дачић и истакао да су Срби сада у предности, јер знају колико их треба да изађе на изборе, да Албанац не би био градоначелник Косовске Митровице.

Дачић је апеловао на Србе да изађу на поновљене изборе 17. новембра и да се уозбиље, јер је ријеч, како је нагласио, о опстанку.

„Ко то неће, ризикујемо да се изгуби све. Србија више од овога не може да одбрани. И зато позивам Србе да изађу на изборе, не због нас у Влади, већ зато што је ријеч о њиховој судбини и о опстанку“, рекао је Дачић новинарима након конференције „Слобода изражавања и демократија у дигиталној ери – могућност, права и одговорности“.

Он је упитао да ли ико мисли да ће Србија угрозити своју будућност због 10.000 људи. Премијер је упитао ко ће их бранити ако не Србија, и да ли су то ДСС, Двери, Образ, навијачке групе.

„Неозбиљно је мислити да су Срби на Косову могли да опстану без помоћи Србије, и шта сада, треба ли да уводимо санкције, кога они слушају ако не слушају Београд?“, рекао је Дачић.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *