Живот и Здравље, Регион

Да ли су ово заблуде о сексу или жива истина?

За почетак ево једне чињенице – што више о сексу знате, ваш ће сексуални живот бити бољи. Но, иако је секс једна од најпопуларнијих активности на свијету, такође је и једна од најтајновитијих.

Током година су се намножиле заблуде о сексу, а неке међу њима заиста су смијешне и сулуде. Ипак, ма колико се неке приче о сексу чиниле апсурднима, заправо су тачне.

Доносимо нека најуобичајенија увјерења кад је секс у питању. Можете ли рећи што је заблуда, а што је заправо тачно?

Истина или лаж: Африканци имају највеће пенисе

Јесу ли Африканци заиста обдаренији од других мушкараца? Рицхард Лyнн тврди да је пронашао одговор. Британски професор психологије на Универзитету Улстер прикупљао је податке о величини пениса из 113 земаља. Резултате истраживања објавио је у научном часопису Персоналитy анд Индивидуал Дифференцес.

Критичари студије тврде да су подаци мањкави јер су прикупљени с wеб страница. Закључак студије Рицхарда Лyнна је да Афроамериканци имају веће пенисе од других мушкараца. Од 113 земаља, Демократска Република Конго налази се на врху листе с просјечном величином пениса од 18 центиметара, а просјечна величина пениса на афричком континенту износи 16 центиметара. У Индији је просјек 10 центиметара, као и на Тајланду. Просјек у Сјеверној и Јужној Кореји је 9,5 центиметара, у Америци 12 центиметара…

Истина или лаж: Облик женских усана повезан је с постизањем вагиналног оргазма

Они који вјерују да је клиторис једнини кључ за женско сексуално задовољство грдно се варају. Вагинални оргазми или оргазми постигнути приликом вагиналног односа – постоје. Студије су показале да 30 посто жена постигне оргазам приликом вагиналног односа. Што их разликује од клиторалног оргазма? Може ли то открити женско лице?

Чини се да може. Питајте Стуарта Бродyја, професора психологије на Универзитету Wест оф Сцотланд. Године 2011. провео је истраживање у којем је судјеловало 258 жена, а резултати истраживања објављени су у часопису Јоурнал оф Сеxуал Медицине. Његово истраживање показало је да горња женска усна може указивати на то колико је вјероватно да жена може или не може постићи вагинални оргазам. Дакле, жене које имају изражено удубљење изнад горње усне склоније су вагиналним оргазмима, тако је барем показала студија у Шкотској.

Истина или лаж: Чоколада има афродизијачка својства

Не само да је чоколада укусна, она има и афродизијачка својства. Чоколада заиста задржи спојеве који подстичу добро расположење, осјећај љубави и сексуалног узбуђења – трyптопхан и фенилетиламин.

Звучи обећавајуће, зар не? Нажалост, ово није истина јер количина тих спојева у чоколади је премала да би подстакнула осјећај сексуалног узбуђења или осјећај љубави, чак и ако једете чоколаду сваки дан.

Истина или лаж: Не можете добити полно преносиву болест ако се сексате у води

Иако је секс у кади чест у порнићима, па чак и у другим филмовима, у стварности секс и вода нису најбоља комбинација. А кад је ријеч о полно преносивим болестима, ово је тотална лаж. Не само да вода испире природне тјелесне излучевине, него кожа постаје и осјетљивија. Сексом у води заправо се повећава могућност заразе полно преносивим болестима.

Истина или лаж: Прсти мушкарца откривају величину његовог пениса

Мушкарци с великим стопалима имају велике – ципеле! Не постоји доказ да постоји веза између мушкарчевих стопала и величине пениса, али постоји начин да откријете има ли одјевени мушкарац у гаћама шаргарепицу или тиквицу. Све што морате учинити је погледати његове прсте.

Студија објављена у часопису Асиан Јоурнал оф Андрологy показала је да што је мањи однос између дужине кажипрста и прстењака десне руке, то је пенис дужи. Преднатални тестостерон може утицати на раст прстију, као и на развој пениса, тврде стручњаци.

Истина или лаж: Секс може излијечити главобољу

Заборавите аспирин и посексајте се! Доказано је, ово је потврдило неколико студија. Али има једна квака – морате доживјети оргазам. И зато кад сљедећи пут партнерки каже: ‘Не сад, боли ме глава’, нека вам мисија буде та да јој заиста олакшате.

Коментариши чланак

Коментара