Вијести, Регион

Чавић тврди да се у РС спремају хапшења опозиционара

Предсједник Народног демократског покрета (НДП) Драган Чавић тврди да режим Милорада Додика у Републици Српској (РС) неће презати ни од хапшења неких опозиционих представника.

Та информација, за коју тврди да је поуздана, долази из врха СНСД-а.

dragan cavic

– Имамо поуздане информације да ће у току маја бити неких хапшења истакнутих представника опозиције – навео је Чавић на прес-конференцији у Бањој Луци, али је одбио да каже на шта се „циља“, иако му је то, каже, познато.

– То је дио концепције с неким изјавама које је Милорад Додик дао раније одређеним особама из политичког миљеа опозиционих странака – устврдио је Чавић.

Навео је и да има основане сумње и да СНСД, „преко МУПРС-а организује прислушкивање политичких противника“, те да те тврди да је у то умјештан министар унутрашњих послова… Он је навео да је РС јединствена у свијету због невјероватне чињенице да је за в.д.генералног директора јавног сервиса, Радио-телевизије РС-а (РТРС) именован Драшко Милиновић, шеф Кабинета предсједнице Владе РС Жељке Цвијановић, а раније је ту функцију обављао и за Додика.

-То значи да ће РТРС наставити да буде сервис једне партије – рекао је Чавић.

Оптужио је режим у РС за припреме да се комплетан јавни и институционални систем упрегне за потребе изборне кампање, при чему СНСД користећи јавна средства у те сврхе покушава да угрози представнике опозиције.

Извор: Аваз

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *