Вијести, Регион

Брука у Народном фронту: Једна беба умрла, другој се боре за живот

Narodni-Front-1

Београд – Породица тврди да је докторка из ГАК-а одбила да порођај обави пре заказаног термина, јер је царски рез био заказан за следеће јутро. Отац најавио кривичну пријаву, јер сумња на лекарску грешку

Мајка близанаца на порођају у Гинеколошко-акушерској клиници “Народни фронт” остала је јуче ујутру без једне бебе, док се лекари боре за живот другог новорођенчета.

Породица тврди да је лекарка “одбила да порођај обави пре заказаног термина”. Отац је најавио да ће поднети пријаву јер сумња на лекарску грешку.

Порођај је обављен царским резом, а мајка није животно угрожена.

Према тврдњама новинарке РТС-а Весне Дамјанић, која је вест објавила на свом Твитер налогу, дежурна лекарка није хтела да претходне вечери породи жену која је носила бебе близанце јер је, како је навела, за следеће јутро био заказан царски рез.

Она је навела да је због те одлуке једна беба преминула, док је друга у тешком стању. Дамјанић је навела и да “има напретка у опоравку друге бебе”.

Друга беба се тренутно налази у Институту за неонатологију Србије. Како је навео извор из здравства, отац је данас звао дежурног здравственог инспектора да би се распитао како може да поднесе пријаву против лекара и најавио да ће то учинити наредних дана.

Према незванчним информацијама, надлежне службе ће испитати овај случај.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *