Регион

Бојан Пајтић: Из Србије током последње три године отишло трипут више младих него деведесетих

„ПРОЛЕЋНИ ПЉУСКОВИ ДОВЕЛИ ДО ПОПЛАВА НА ИСТИМ МЕСТИМА ГДЕ И ПРЕ ДВЕ ГОДИНЕ“

  • Лидер „жутих“ рекао у Суботици: Напредњаци су својим аматеризмом, бахатошћу, неспособношћу и корумпираношћу показали да не само да не умеју да воде државу него да не умеју да ураде ни елементарне задатке

        ПРЕДСЕДНИК Демократске странке (ДС) Бојан Пајтић изјавио је данас у Суботици да је био прилично изненађен изјавом лидера Савеза војвођанских Мађара (СВМ) Иштвана Пастора да ће СВМ после избора у Србији 24. априла ићи у коалицију са Српском напредном странком.

        „То је њихова политичка воља, али мислим да није природна ни логична, јер се и у Суботици показало да републичка власт уопште не хаје за овај део земље, да су се републички функционери сликали и промовисали на слави оних инвестиција које су заслуга ДС и да нису испунили ништа из заједничког споразума са СВМ“, казао је Пајтић.

        Пајтић је поновио да ДС ни под којим условима неће улазити у коалицију са СНС, јер су својим „аматеризмом, бахатошћу, неспособношћу и корумпираношћу показали да не само да не умеју да воде државу него да не умеју да ураде ни елементарне задатке“.

        „Први пролећни пљускови довели су до поплава у Србији на истим местима на којима су поплаве биле пре две године и ништа нису учинили да то спрече“, рекао је Пајтић на тргу у Суботици представљајући листу „За праведну Србију Демократска странка (Нова, ДСХВ, ЗЗС)“.

        Како је казао, предстојећи избори су „последњи воз за нормалну Србију и последња прилика да се у државу уведе принцип рада, да би грађани живели нормално, да би живели сад, а не за 20 година“.

        „ДС ће изградити праведну Србију која неће дозволити да се земљиште одузима пољопривредницима и да се даје тајкунима, да се пољопривредницима отимају и смањују субвенције и да им се смањују пензије“, рекао је Пајтић, чија је странка тренутно у коалицији са ЛСВ на покрајинском нивоу власти.

        Додао је да ДС неће дозволити да млади људи масовно беже из државе и да ће кроз пореску политику стимулисати послодавце да запосле младе, образоване људе, као и да се омогући повратак оних који су одавде отишли.

        „Данас се у овој земљи цене партијски активисти и старлете који су купили дипломе, а не млади и стручни људи“, оценио је он.

        Пајтић је у Суботици разговарао са Љубинком Балажевић, чији је син напустио Србију и са породицом отишао да ради у Велику Британију, пошто је у Србији, иако стручњак за информатику, добио отказ.

        – Очигледно је да Србији коју води Српска напредна станка не требају ни млади ни стручни кадрови, а то показује и податак да је Србију у последње три године напустило три пута више младих него деведесетих година. Без младих Србија нема никакву перспективу, а ови избори последњи су воз и шанса да Србија потпуно не пропадне, а ДС има озбиљан програм који ће зауставити њихов одлазак из земље, закључио је лидер ДС.

        Подсетио да је за Народно позориште у Суботици покрајинска власт определила 145 милиона динара, а Република само 55 милиона динара.

Пајтић са Љубинком Балажевић

Пајтић са Љубинком Балажевић

„Пуна су им уста лажних прича, они су, уместо да издвоје колико и покрајина, довели до тога да данас још увек у позоришту нема представа, него су у току радови“, казао је Пајтић.

Бета – сајт ДС

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара