Свијет

Сергеј Рудској: Створени услови за потпуно уништење Исламске државе у Палмири

БОРБЕ СЕ ВОДЕ НА ПРИЛАЗИМА ГРАДУ И НА ТЕРИТОРИЈИ „МУЗЕЈСКОГ КОМПЛЕКСА ПАЛМИРА“

  • Снаге ИД одсечене од снабдевања муницијом и од главних упоришта у Раки и око Еуфрата
  • Руска авијација – да би подржала сиријску армију – дневно изводи по 20-25 удара по положајима терориста у Палмири и око тог града-оазе

        СИРИЈСКА регуларна армија – након што су њени борци после вишедневних борби ушли на територију античке Палмире – коначно је у прилици да потпуно опколи и дотуче снаге Исламске државе.

        Како преноси телевизија Ал-Мајадин, владине снаге су – уз подршку одреда Хезболаха – од терориста очисте велики део стратешки важне ауто-магистрале која повезује Палмиру са Деир- ез-Зором. Тако је исламисте у Палмири одсекла од главних снага ИД које се налазе у Раки и око Еуфрата.

        Борбе се воде на прилазима Палмири. На територији „музејског комплекса Палмира“.

        Обе стране имају губитке.

        Државна агенција САНА објавила је да су „банде исламиста“ претходно уништене на висовима Ел-Хајал и Ет-Тар који доминирају над овом оазом у Сиријској пустињи. То је владиним снагама омогућило да почну да гоне противника у кланцима Вади-Закара и Ел-Бајарату западно од Палмире.

        По „бандама исламиста“ ударе наносе и хеликоптери.

Начелник Главне оперативне управе Генералштаба Оружаних снага РФ - генерал Сергеј Рудској

Начелник Главне оперативне управе Генералштаба Оружаних снага РФ – генерал Сергеј Рудској

Начелник Главне оперативне управе Генералштаба Оружаних снага РФ – генерал Сергеј Рудској – оценио је да су „створени услови за потпуно опкољавање и уништење бојовника Исламске државе у Палмири. Опкољени немају више одакле да добију муницију, нити било шта друго“.

Рудској је саопштио да руски борбени авиони дневно – да би подржали операцију ослобађања Палмире – изведу по 20-25 удара по положајима терориста.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара