Вијести, Регион

Амфилохије позвао Ђукановићев режим да поништи признање шиптарског Косова

НОВА ГОДИНА У ПОДГОРИЦИ: СА СРПСКИМ И РУСКИМ ЗАСТАВАМА, „ВИДОВДАНОМ” И „ОНАМО, НАМО”

  • Из хиљада грла биле поздрављене митрополитове речи: „Ко се усудио да позове (у посету Црној Гори) једног од главних актера геноцида, Хашина Тачија, умјесто да га упуте на Хашки суд за напуњене јаме нашом браћом, за спаљене домове и храмове… Ко га је позвао да својим ногама скрнави часну и поштену Црну Гору?!”
  • Митрополит Амфилохије је руској агенцији РЕГНУМ рекао и ово: Под притиском НАТО-а, Србији и Црној Гори одузети су Косово и Метохија. Насилно је успостављена непостојећа држава Косово, које је према Уставу дио Србије, што је признато од стране УН”
  • Данас НАТО – оценио је – као пакт наставља политику наци-фашизма. Ради исто оно што су према Косову и Метохији радили Хитлер и Мусолини. У њихово вријеме Косово је постало дио „Велике Албаније”. Сјеверни дио био је у окупираној Србији, али ипак, Србији. Али НАТО је још гори од Мусолинија и Хитлера јер су Србима одузели Сјеверно Косово кроз насиље и злочине

         ВАТРОМЕТОМ и петардама, уз српске и руске заставе, те позиве митрополита СПЦ Амфилохија да Црна Гора поништи одлуку о признању Косова, дочекана је у Подгорици православна Нова година. 

         Традиционални дочек испод цркве Светог Ђорђа, у организацији Митрополије црногорско-приморска, Амфилохије је искористио да поново прекори власт што јој у госте у петак долази шеф косовске дипломатије Хашим Тачи:

         „Ко се смио и ко се усудио да позове једног од главних актера геноцида, умјесто да га упуте на Хашки суд за напуњене јаме нашом браћом, за спаљене домове и храмове… Да га питају у чијим грудима куцају срца оних Црногораца из Метохије које су преко жуте куће послали и продали. У грудима неких од Европљана који су бомбардовањем помогли злочин и терористе. Ко га је позвао да својим ногама скрнави часну и поштену Црну Гору?!“.

         Амфилохије је позвао присутне да се моле да главари Црне Горе укину „најсрамнији чин у историји Црне Горе – признање лажне државе Косова”, да се обнове домови избеглих са Косова и Метохије. 

        Амфилохије и свештеници су певали песму „Онамо, намо”, а пре тога се са бине чуо „Видовдан”.

         Шиптарски електронски медији данас су објавили да обавештајне службе Црне Горе поседују податке да српски националистички кругови у Црној Гори припремају атентат на Хашима Тачија. Истовремено су навели да су црногорске снаге безбедности „у степену највеће приправности”.

         Истовремено је Ђукановићева десна рука, Светозар Маровић, оценио да они који имају намеру да демонстирају против Тачијеве посете призивају деведесете.

         Иначе, митрополит црногорско-приморски одговорио је на питања дописника руске агенције REGNUM о ситуацији у Црној Гори у вези са намером власти да донесе одлуку о ступању у НАТО 2015. године. Агенција га је својим читаоцима представила као духовног вођу православног народа Црне Горе.

         Ево најважнијих Амфилохијевих речи:

         „Црногорске власти могу да изјављују шта хоће. Прво што је требало да ураде јесте да питају народ за своје намјере. Ако они рачунају на народ. За Црну Гору питање односа ступања у НАТО јесте најозбиљније питање. Чак се поводом мање озбиљнијих питања спроводи референдум.

         Што се тиче мене као митрополита, ја сам више пута говорио да је НАТО у почетку имао дефанзивни карактер. Тако су говорили његови оснивачи. За вријеме његовог формирања било је јасно зашто је основан НАТО. Совјетски Савез и земље социјалистичког усмјерења такође су имале свој опозициони блок – Варшавски пакт.

         Деведесетих година нестало је СССР-а како опонента НАТО-а, нестало је Варшавског пакта. И тада је било логично да и НАТО најави своје распуштање. У чему је смисао постојања НАТО-а послије прекидања активности Варшавског пакта? Која је уопште сврха НАТО-а? Од кога се НАТО спрема да брани Европу? Побиједила је демократија, опасности нема.

         Тада је НАТО почео да се бори против других народа. Шта посљедњих година ради НАТО?

         НАТО је почео своје активности послије пада СССР-а, распада Југославије, војних дејстава и бомбардовања Србије и Црне Горе, Босне и Херцеговине, Косова и Метохије. НАТО је сада пакт који врши агресију на Исток. Срамота је то што НАТО ради у Авганистану, Ирану, Ираку, Сирији, Либији. Брука и срамота!

         Убиство Гадафија – легитимно изабраног лидера (и на такав ужасан начин!) – ето шта сада ради НАТО. Бивши европски Гадафијеви сарадници – такође су саучесници тог страшног убиства.

         Под притиском НАТО-а, Србији и Црној Гори одузети су Косово и Метохија. Насилно је успостављена непостојећа држава Косово, које је према Уставу дио Србије, што је признато од стране УН. Истовремено НАТО је насилно одузео те територије.

         Данас НАТО као пакт наставља политику наци-фашизма. Ради исто оно што су према Косову и Метохији радили Хитлер и Мусолини. У њихово вријеме Косово је постало дио „Велике Албаније”. Сјеверни дио био је у окупираној Србији, али ипак, Србији. Али НАТО је још гори од Мусолинија и Хитлера јер су Србима одузели Сјеверно Косово кроз насиље и злочине.

         Дакле, НАТО данас није одбрамбена алијанса, него наци-фашистички пакт који наставља дјело Хитлера и Мусолинија. И то је већ јасно.

         Сада тај пакт обавља своје рушилачке акције у Украјини, поступајући с њом као са Југославијом. Шта је интересантно: Украјину као посебну републику у оквиру СССР-а створили су бољшевици, Лењин и Стаљин, уништавајући јединствени велики народ. А сада, њихови бивши противници, борци против комунизма у лицу НАТО-а штите плодове бољшевичког дјела, цијепајући јединствени народ. То је чудна историја.

         Како је уопште могуће да у Црној Гори одлуче да ступе у НАТО? Против чега и кога ће тада војевати Црногорци? Против Русије? Али, то је лудост.

         Сва историја Црне Горе увијек је била историја братства и сарадње са Русијом. И одједном, власти Црне Горе преузимају некакве економске санкције против Русије! А 99 процената становништва земље против је тих санкција. Али, због својих личних интереса, управа Црне Горе је ријешила да на тај начин „зарати” са Русијом. И чиме те санкције могу уплашити Русију? У Црној Гори се смију: „Шта су санкције Црне Горе против Русије? То је да Црногорци неће више да гуслају Русима!”.

         Управо сада власти Црне Горе чекају 15. јануар и званичну посјету министра спољних послова Косова Хашима Тачија. Али, то је крвави злочинац!

         У Црној Гори се 16. јануара организује масовни протест против Тачијеве посјете земљи. А наша митрополија служиће помен свим палим и убијеним на Косову и Метохији у ратовима од ослобођења тих територија. Посебно од руку вође терориста Хашима Тачија. НАТО га је потпуно подржао у периоду крвавог масакра и подржава га и сада. Биће велики протест народа Црне Горе против тог злочинца, коме је мјесто у затвору!

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије

Александар Невски је казао праве ријечи: „Бог није у сили, Бог је у правди! И правда ће обавезно побиједити на Косову и Метохији! И у Украјини. У Кијевској Русији!”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *