Вијести, Регион

Албанско село „фабрика марихуане“

032091

Абанско село Лазарат, које носи епитет „фабрике за марихуану“, годишње „извезе“ наркотика у висини од невјероватних 4,5 милијарде евра.

У селу Лазарат годишње се произведе 900 тона марихуане и извезе наркотика у вриједности од невјероватних четири и по милијарде евра, изјавио је у Тирани директор италијанске полицијске авијације Стефано Бастани на заједничкој прес конференцији са генералним директором албанске полиције Хисни Бургајем.

Италијанска полицијска авијације је укључена у акцији откривања парцела са насадима марихуане на територији Албанији. Фотографисање је потврдило да су реалне процјене да се у селу Лазарату производе 900 тона марихуане годишње. Килограм канабис сативе, купљен на велико у овом селу, просјечно кошта око 350 евра по килограму.

Лица који продају дрогу у селу додају допунску таксу, па је нарко шверцерима нуде по 500 евра за килограм. Велике групе које имају чамце и камионе дрогу шверцују морским путевима у Грчку и Италију, гдје она достиже цијену од око 800 евра за килограм.

Лазарат се налази у региону Ђирокастро на југу Албаније и његовим становницима је узгајање дроге најважнија дјелатност. Од укупног посла са марихуаном у селу остаје близу пола милијарде евра.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *