Вијести, Регион

Албанци упали са Косова и пуцали на Жандармерију

031307

Припадници Жандармерије сукобили су се са наоружаним Албанцима који су крали шуму у атару куршумлијског села Боровац, на административној линији с КиМ.

Група Албанаца напала је из аутоматског оружја патролу Жандармерије на територији Србије у атару куршумлијског села Боровац. По припаднике Жандармерије није било посљедица, а према

информацијама Косовске полицијске службе рањено је шест лица албанске националности, наводе из Жандармерије Србије.

„Око 19 сати у непосредној близини административне линије с Косовом, у реону села Боровац, општина Куршумлија, отворена је ватра из аутоматског оружја из два правца, од стране више лица, на патролу Жандармерије. Припадници Жандармерије су адекватно одговорили на оружани напад и нема посљедица по њих“, рекао је командант Жандармерије, и додао, да су

„на мјесту догађаја пронађен трактор са дрвима, моторне тестере и дијелови гардеробе, а да су о догађају обавијештени и официри за везу Еулекса и Кфора“.

Косовска полиција саопштила је да је у „пуцњави која се догодила синоћ на граници између Србије и Косова рањено шест косовских Алабанаца“. Како се наводи, синоћ је око 19.40 сати пуцано на људе који су отишли у сјечу дрва са српске стране и том приликом је рањено шест особа који су хоспитализовани у КБЦ у Приштини.

Једна особа има теже повреде, а остали лакше и њихово је стање, према оцјени љекара, стабилно. Косовска полиција наводи да је предузела све неопходне мјере у вези с овим случајем и да је почела истрагу.

Према тврдњама мјештана, наоружана група Албанаца прешла је административну границу и у атару села Боровац покушала да илегално сијече шуму. Том приликом они су напали припаднике жандармерије који су се налазили у близини. Предсједник МЗ Мердаре Часлав Милошевић рекао је да је оружани сукоб трајао око пола сата. „Пуцало се као да је рат. Из више врста наоружања. Поред јединачне паљбе чула се и рафална. Мјештани су узнемирени и уплашени“, каже Милошевић.

У протеклих десетак дана ово је трећи оружани инцидент у овом селу.

ИСПАЉЕНО ВИШЕ СТОТИНА МЕТАКА

У атару села Боровац, на мјесту овог сукоба, пронађено је више стотина чаура. Истражни судија Вишег суда у Прокупљу је на мјесту догађаја и фотографишу се чауре. Међутим, судија и представници Жандармерије неће давати изјаве до краја увиђаја.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *