Вијести, Свијет

Башар ал Асад за „Шпигел“: Правио сам грешке, али грешили су сви

385952_basar-ap_f

Председник Сирије Башар ал Асад признао је да је правио грешке, али је рекао да ниједна страна у сиријском грађанском рату није без кривице.

Асад је у интервјуу за немачки лист „Шпигел“, изјавио да су „појединци чинили личне грешке“, али није објаснио какве су те грешке биле.

„Сви ми грешимо. Чак и председник греши“, навео је немачки лист Асадове речи.
Асад, чија је владавина пре више од две године изазвала протесте који су прерасли у грађански рат који је однео више од 100.000 живота, казао је и да не верује у преговарачки процес с побуњеницима, пренео је АП.

Немачки лист, који није објавио када ни где је интервју са Асадом обављен, навео је да је сиријски председник показао вољу да распише изборе пре него што се у августу заврши његов мандат, као и да још није одлучио да ли да се поново кандидује за председника.

„Ако иза мене не стоји воља народа, нећу се поново кандидовати“, рекао је Асад.
Упитан да прокоментарише напад хемијским оружјем 21. августа у предграђу Дамаска, у којем је погинуло више стотина људи, Асад је поново негирао да је његов режим умешан у тај догађај.

„Слика коју стварате о мени као некоме ко убија сопствени народ је погрешна“, истакао је Асад.

„Западни званичници, који кажу да има мало сумње да су Асадове трупе криве за напад, ‘више верују Ал Каиди него мени'“, закључио је сиријски председник за немачки лист.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *