Регион

500 радника Слободе остало без посла

Чачак – Око 500 радника чачанске војне фабрике Слобода, који су три године радили по уговору на одређено време, остало је без посла због смањења обима пословања те фирме, рекао је јуче агенцији Бета председник фабричког Самосталног синдиката, Драган Јекић.

Током јануара за те раднике неће бити посла због тога што Слобода прави паузу, а Синдикат захтева од руководства да их поново ангажује потом, од 1. фебруара.

„На крају пословне године, крајем децембра 2012, пословодство фабрике донело је одлуку да се због уштеде енергената и због смањеног обима посла, направи пауза и до 14. јануара нико у фабрици неће радити. Такође је донета одлука да радници који су ангажовнаи на одређено време, неће радити током целог јануара и да ће бити позвани на посао од 1. фебраура уколико буде било потребе”, рекао је Јекић.

Он је додао да ће радници који су остали без посла у јануару имати новчану надокнаду преко филијале Националне службе за запошљавање, али, уколико 1. фебруара не почну поново да раде, биће социјални случајеви.

По речима председника Самосталног синдиката, у фабрици Слобода на неодређено време је запослено 1.200 радника. Синдикат очекује да ће ове године 300 радника моћи да напусти фабрику, уколико им буде понуђен социјални програм.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *