Вијести, Култура, Фото и Видео

Број 6: ВЕКОВНА ПОВЕЗАНОСТ ЦРКВЕ И НАРОДА

Српска православна омладина Инзбрук – СПО(Ј)И, Студентско-ученичко удружење ОРНАС из Ниша и Хуманитарна организација „Срби за Србе“ успешно су завршили шесто издање часописа „СПОЈИ!“ које носи наслов „ВЕКОВНА ПОВЕЗАНОСТ ЦРКВЕ И НАРОДА – светосавски пут као основа за формирање здраве и национално свесне породице“. У шестом издању часописа „СПОЈИ!“, бавимо се питањем породице и њеног значаја у савременом свету.

У данашњим временима сведоци смо великог удара на породицу и породичне вредности које остављају дубок траг пре свега на младе људе. Потребно је дати неке одговоре на питања како спасити породицу од нестајања и како је вратити на прави пут. Пре свега сматрамо да су Црква као прворазредна верска установа и породица одувек биле у тесној међусобној вези, проповедајући љубав, заједништво и саборност. Црква је својим светосавским путем оплемењивала породицу дајући јој чврстину и могућност опстанка у најтежим условима под ропством, када нисмо ни имали своју државу. Данас када је ситуација у породици најгора у историји нашег народа, потребно је вратити се опробаним рецептима на којима су стасавале најбоље генерације наших предака.

У шестом издању часопису „СПОЈИ!“, имаћете прилике да прочитате текстове разних писаца из разних области, коју пишу о главној тематици овог броја. Свако од њих има свој начин сагледавања овог проблема и свако од њих нуди различите одговоре за решавање овог проблема, али можете бити сигурни да СВИ ЗАЈЕДНО имају исти циљ на путу, који се зове: ОЧУВАЊЕ породице као основне ћелије (српског) друштва!

Као поклон уз сваки купљен часопис следи и књига „1.300 каплара – НИ КОРАКА НАЗАД!“ аутора Немање Девића, посвећена 100. годишњици од почетка Првог светског рата.

Посебно се захваљујемо Влади Републике Србије – Канцеларији за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, као и Граду Инзбруку који су омогућили да успешно реализујемо шесто издање часописа „СПОЈИ!“.

Споји - број 6

Споји – број 6

Пишу: Павле Лековић, Јован Алексић, Зоран Пањковић, Хаџи Братислав Николић, Мина Ковач, проф. Срђан Мијалковић МБА, проф. Светлана Матић, Бранко Драгаш, мр Радован Калабић, Милош Маринковић, Сава Стамболић, Немања Девић, …

Тираж: 500 примерака (уз сваки примерак на поклон се добијају књига и постер)

Часопис се добија по уплати донације од најмање: 3 EUR / 5 CHF / RS 4 KM / 200 RSD / 5 USD / 5 CAD / 5 AUD

(+ птт трошкови)

Почетак продаје: 13. април 2014. лета Господњег на Цвети

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *