Вијести, Фото и Видео

„Бојкот народа“-документарац о превари на шиптарским изборима

Документарни филм „Бојкот народа“ открива лажи које су пласиране у медијима ових дана. Пре свега дешавања на једном од гласачких места, Техничкој школи Михајло Петровић Алас, за која су присталице шиптарских избора говорили да се и на том месту догодио напад и ломљење гласачких кутија што је био услов да се прекине гласање.

Пише: Иван Максимовић

***

На том гласачком месту, непосредно после повлачења ОЕБС-а нашле су се две камере и обе забележиле стање. Никаквог напада није било већ је ОЕБС свесно опструирао изборе, изгледа очекујући да ће доћи до напада јер је сво особље у џиповима иза те зграде и чекало…

Филм почиње са одласком Срба, поводом Задушница, на градско гробље смештено у јужном (шиптарском) делу града. Приморани да због безбедности путују организовано, уз пратњу полиције, Срби стижу на гробље које је потпуно оскрнављено. Споменици поломљени, разбијени на комаде, прекопане гробнице и уништена гробна капела призор су који Срби већ годинама срећу без промена. Тим Србима сугерише се, прилично насилно да учествују на шиптарским изборима и постану другоразредни грађани под управом оних који су им светиње оскрнавили.

Након пропалих избора, сасвим очигледно, српска власт се латила лажи и претњи али потпуно неосновано а са јединим циљем – да прекрије пораз који су доживели бојкотом лажних избора.

Снимци као и изјаве учесника читавог догађаја недвосмислено указују на то да је било великих неправилности као и потврду најаве Антиизборног штаба који су рекли да се припрема насиље јер је бојкот успео.  Са око два процента изашли бирача ови избори би у потпуности пропали па је и сама Европска организација “за мир и безбедност” – ОЕБС морала да направи опасне незаконите кораке у којима су масовно узели учешће сви укључени у тај процес.

Док је народ бојкотовао изборе, политичари су бојкотовали народ,отуда и овај назив филма рађен у продукцији портала „Новинар.Де“.

 

Стални дописник портала Новинар.ДЕ

Иван Максимовић, Косовска Митровица

 

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *