Технологија и Наука

Лумиа 925, нови покушај Нокије да заустави свој даљи пад

nokia lumia
Компанија Нокиа представила је нови модел телефона „lumia 925“ са металним кућиштем и камером која постиже одличне резултате у условима слабе осветљености, који би требало да помогне финском произвођачу да изађе из кризе.
Нова „lumia“ ради на Виндоуз мобилном оперативном систему (Windows Phone 8) и снима одједном 10 фотографија при слабом осветљењу.

Такође је оспособљен за дељење садржаја преко друштвених мрежа Фејсбук, Твитер и Форсквер.

Телефон има екран величине 4,5 инча, АМОЛЕД екран резолуције 1280×768 пиксела и погони га Снепдрегон процесор са два језгра на 1,5 гигахерца.

Главни адут новог Нокијиног телефона је одлична камера резолуције 8,7 мегапиксела са уграђеном стабилизацијом слике, аутофокусом и ЛЕД блицем. Камера може да снима видео у пуној ХД резолуцији при 30 фрејмова у секунди.

Телефон има један гигабајт радне и 16 гигабајта складишне меморије, а његовом куповином добија се и бесплатних седам гигабајта складишног простора на Скајдрајву (SkyDrive), онлајн клауд простору доступном с сваког уређаја.

Нови Нокијин телефон, међутим, неће бити за свачији дзеп будући да ће му цена у слободној продаји бити 470 евра без пореза. Модел ће се прво наћи у продаји на европском тржишту и у Кини у јуну, преноси АП.

И поред представљања новог модела, који би требало да заустави посрнуће некада највећег светског произвођача мобилних телефона, акције Нокије пале су данас на берзи за више од четири одсто и вределе су 2,80 евра.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *