Вијести, Технологија и Наука

Хакатон: Пријавите се за хакерски маратон у Подгорици

ПОДГОРИЦА – Организатори другог хакерског маратона, Хакатона, позвали су у сриједу инжењере, програмере и све креативце да се пријаве за учешће на том такмичењу.

Сви заинтересовани се могу пријавити преко сајта такмичења на адреси http://hakaton.me.

Телеком ће побједника Хакатона наградити са 1.000 еура, а може се очекивати активација најбољих идеја на Еxтра ТВ платформи, јер је тема овогодишњег такмичења развој сервиса за ИПТВ (Internet Protocol Television) платформу.

Хакатон - хакерски маратон.

Хакатон – хакерски маратон.

Организатори позивају људе са идејама који су вољни да учествују у креирању нових програма и остварују изазове.

– „Да ли сте спремни за изазов да свачији телевизор претворите у „паметни ТВ“ као што то покушавају да ураде Самсунг или Соњ? Интерактивне игрице за два играча, „паметни“ телетеxт, извјештавање у реалном времену путем јавних wеб камера, коментарисање ТВ програма, претварање ТВ-а у извор информација? ИПТВ није једносмјеран пренос слике ка кориснику, већ у себи садржи технологију додавања слоја комуникације који може и не мора бити дио тв сигнала. Ако нисте до сада размишљали о томе шта може да се уради, размислите о једној древној игрици као што је шах. Шах на ТВ екрану са неким из Црне Горе у данима када киша једноставно не жели да престане да пада. Или можда Слагалица гдје породице или мања друштва одмјеравају снаге. Или можда желите да поручите храну и пиће за друштво које треба да дође зато јер за пола сата почиње ваш омиљени филм или утакмица, а мрзи вас да палите рачунар. Колико пута вам се десило да сте пропустили серију зато јер вас ТВ није обавијестио да почиње за 15 минута?! Дакле, укратко, Хакатон је право мјесто за вас“ – кажу организатори софтверска компанија Логате и НВО Дигитализуј.Ме.

Извор: Побједа/М. Х.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *